Divat

Öt csodás stílustipp, amit férfiként elleshetsz a franciáktól

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.21 | 10:03

Itt egy találós kérdés a számodra. Melyik az a város, amit a szerelem fővárosaként becéznek, ahol a legfinomabb ételek és a legstílusosabb emberek élnek? Ha a válaszod egyértelműen Párizs, akkor gratulálunk, nyertél.

fashion-2016337_1280
Fotó: Pixabay / 123Nurik123

A francia főváros nemcsak a lenyűgöző építészeti, történelmi és művészeti hagyatéka miatt olyan izgalmas, hanem a folyton pezsgő, örökké sikkes divat miatt is, aminek a titkát nagyon sokan próbálták már megfejteni. Valószínűleg azért nem sikerült a pontos recept, mert ahhoz franciának kell születni, de ez még nem jelenti azt, hogy néhány ügyes trükköt nem leshetünk el tőlük.

1. Ne kövesd vakon a trendeket!

Az első és egyik legfontosabb szabály, amit jó, ha megfogadsz. Egy francia sosem merül bele annyira az évszakonként váltakozó trendekbe, inkább arra törekedik, hogy megtalálja a saját stílusát, amiről szinte azonnal beazonosítható lesz. A gyorsan változó kollekciók arra szolgálnak, hogy az ember inspirációt merítsen belőlük, de nem kell elvakultan megfelelni a divatvilág kihívásainak. Olyan ruhadarabok és kiegészítők álljanak a szekrényedben, amiket sosem lesz kínos viselni!

2. Igazíttasd méretre a ruháidat!

Egy olyan francia férfit sem láttunk még, akinek a zakója ujja hosszabb lenne, esetleg karban túl szűk, ugyanis kínosan figyelnek arra, hogy megtalálják a tökéletes szabású öltözéket. Olyan darabokat választanak, melyek kihangsúlyozzák pozitív testi tulajdonságaikat és finoman elrejtik azokat, amelyekre esetleg nem a legbüszkébbek. A néhány számmal nagyobb méretek csak még jobban vonzzák a tekintetet, így a súlyfelesleget semmiképp se ezzel a módszerrel akard eltűntetni. Egy profi szabó segítségével minden ruhád passzentos lesz.

3. Gondolkodj egyszerűen!

Beszéljünk a színekről. Ha biztosra akarsz menni, akkor maradj a természetes árnyalatoknál, a legjobb színpaletta amiben gondolkozhatsz feketéből, fehérből, szürkéből és sötétkékből áll. Ezeket a darabokat persze tökéletesen lehet ötvözni földszínekkel, a kombinációk száma végtelen, de ügyelj rá, hogy ne ess túlzásokba. Ha vásárolni mész, próbálj meg úgy választani, hogy minden darab passzoljon egymáshoz színben!

4. Törekedj a minőségre, ne a mennyiségre!

Ha már a ruhavásárlásnál tartunk, ez egy örökérvényű, fontos szabály, amiről sokan megfeledkeznek. Remekül hangzik, hogy tizenkét alsónadrágot megvehetsz három áráért, de biztosan megéri, ha néhány hordás után már feslik az anyag? Mindig próbálj olyan ruhákat választani, melyek minőségiek, ez nem feltétlen jelenti azt, hogy drágák is, csak jól körül kell nézni. Inkább legyenek időtálló alapdarabok a szekrényedben, mint temérdek egyszerhasználatos gönc, ami végezetül mégis csak pénzkidobás volt.

5. Kiegészítőket csak minimálisan!

Egy sikkes francia sosem visel két kiegészítőnél többet egyszerre. Napszemüveg, óra, esetleg gyűrű – ezek közül válogass, de érdemes figyelmet fordítani a nyakkendőre, kalapra, pénztárcára, táskára, zoknira is. Ne vidd túlzásba, mert itt is él a kevesebb néha több elve, ha teleaggatod magad mindenfélével, senki sem vesz majd komolyan.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló