Divat

21 millió forintért kelt el egy jótékony árverésen a Fehér éjszakák ikonikus jelmeze

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.20 | 14:18

Amit Florence Pugh viselt a filmben.

Az amerikai filmmúzeum vásárolta meg 65 ezer dollárért (21 millió forintért) egy jótékony célú árverésen a Fehér éjszakák című horrorfilm egyik ikonikus jelmezét, azt a fantasztikus virágruhát, amit Florence Pugh viselt a filmben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🏳️‍🌈 (@florence_queen_pugh) on

Az aukciót az A24 árverési ház szervezte a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került New York-i közösségek, köztük a tűzoltók megsegítésére. A Variety.com beszámolója szerint az A24-nek eddig 200 ezer dollárt (64 millió forintot) sikerült összegyűjtenie.

A tízezer selyemvirágból készült virágruhát a színésznő Ari Aster 2019-ben bemutatott horrorfilmjének végén viselte.
A ruhát egy Instagram-bejegyzése szerint Ariana Grande popsztár is meg akarta vásárolni, de végül a filmakadémia szerezte meg gyűjteményébe. A Fehér éjszakákból más kellékek is jó áron keltek el: a virágruhához tartozó virágkoszorút 15 ezer dollárért (4,8 millió forintért) vásárolták meg. A filmben egyik szerepét játszó Jack Reynor medvefeje 5750 dollárért (1,8 millió forintért), horgászeszköze 10 ezer dollárért (3,2 millió forintért) talált gazdára. A film relikviáiért összesen százezer dollárt (32 millió forintot) fizettek ki az árverésen, amit mind a New York-i tűzoltókat és családjukat támogató alapítvány kap meg.

Címlapkép: Valerie MACON / AFP

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló