Divat

Ennyi volt, Ivanka Trump divatcége bezár

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.25 | 11:51

Donald Trump legidősebb lánya tudja, hol van rá leginkább szükség.

Ivanka Trump naggyá is tehette volna saját ruhamárkáját, de hiába hivalkodott a központi üzlete a manhattani Trump Tower elkelő helyén. A Fehér Ház magas rangú tanácsadójaként is dolgozó nő már egy éve nagyjából ki is hátrált a nevét viselő divatcégből, hogy erejét az államelnöki pozíciót betöltő apja hivatalának szentelje.

Július 24-én Ivanka bejelentette, eztán még kevésbé sem kívánja megosztani az életét a divatvilág és a Fehér Ház közt.

17 hónapja kerültem Washingtonba, és egyelőre fogalmam sincs, mikor térhetek vissza egyáltalán az üzleti életbe. De abban biztos vagyok, hogy a jövőbeni fontosabb munkát a hivatalban végzem majd, és így járok el korrekten a beosztottjaimmal és a partnereimmel szemben is.

Az ex-üzletasszony szóvivője szerint mihamarabb megkezdik a cég leépítését, a liszenszeket meg sem újítják, és a 18 alkalmazottat is nemsokára elbocsátják. A termékeket kiárusítják, és már új árura már hiába várnak a kuncsaftok.

A döntés az után született meg, hogy Kínával – ahol a ruhák egy része készül – nem túl jól haladtak a hivatalos kereskedelmi tárgyalások.

via GIPHY

Az ázsiai országból az Államokba özönlő import áru közel 200 milliárd dollárnyi értéket képez, mely szeptembertől más tarifa alá sorolódna be. Abigail Klem, a ruhamárka elnöke szerint ez nem függ össze a főnökasszonya lépésével. Mióta Trump az elnök, azóta a családja több tagját és cégeik termékeit is érte már bojkott. Ivanka ruháit például nem veszi át a Marshall’s, a Nordstrom és a T.J. Maxx sem, de a kanadai óriás, a Hudson’s Bay Company is ebben a hónapban utasította vissza a termékek árusítását.

Az üzletasszony tavaly így is összehozott ötmillió dollárt a ruhákból, pedig a hirdetések körül is akadtak gondok. Viszont felháborítónak tartja, hogy apja miatt őt is mellőzik. Ráadásul az utóbbi időben eladták a névhasználati jogokat kisebb beszállítóknak, így a politikussá vedlett nőnek csak papíron volt már köze a nevét viselő kollekciónak, teszi hozzá a New York Times.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.