Divat

Közeleg a tanévkezdés – Tippek az optimális iskolatáska kiválasztásához!

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.22 | 17:48

Nem elég ugyanis csak leemelni egyet a polcról, hiszen a kisiskolások ízlésére éppúgy tekintettel kell lenni ilyenkor, mint a helyes testtartás és súlyelosztás biztosítására.

Tartósság, sokoldalúság, dizájn, funkcionalitás, de mindenekelőtt a gyermek egészségének védelme a tanszerek cipelése során – csak néhány azon szempontok közül, amelyek a tanévkezdés időszakában a legnagyobb fejtörést okozzák a szülőknek az iskolatáska kiválasztása során. Nem elég ugyanis csak leemelni egyet a polcról, hiszen a kisiskolások ízlésére éppúgy tekintettel kell lenni ilyenkor, mint a helyes testtartás és súlyelosztás biztosítására. A svéd outdoor márka, a Fjällräven éppen ezért összegyűjtötte, hogy mik jellemzik a tökéletes iskolatáskát.

Már augusztus van, de a gyerek iskolai felszerelése még nem áll katonás rendben az íróasztala mellett? Aggodalomra semmi ok, hiszen van még idő mindent beszerezni. Érdemes kellő figyelmet fordítani az iskolai felszerelesésekre, hiszen a gyerekek is nagyobb kedvvel vágnak neki az új tanévnek, ha divatos, a stílusukhoz illő tanszerek, valamint kiegészítők állnak rendelkezésükre. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen a vonalas füzet borítója, vagy a színesceruza-készlet keménysége, de a vidám iskolakezdés nem ezekben, hanem a kiegészítőkben rejlik. Az iskolatáska, a tolltartó, az uzsonnás táska, a kulacs… ezek a gyermekek számára – legyenek akár elsősök vagy gimnazisták – sokkal jelentősebbek, mint például egy csúcsteljesítményű számológép. Hiszen ezekkel tudják képviselni a saját stílusukat vagy éppen kifejezni összetartozásukat a barátaikkal. A Kånken számtalan kiegészítője mellett, a hátizsákok tekintetében is remek alternatívákat kínál.

Praktikusan stílusos iskolakezdés

Az iskolatáskáknak ma már számtalan dolognak kell megfelelniük. A tökéletes kiválasztásakor először a megfelelő méretet érdemes meghatározni. Mennyi tankönyvet és füzetet kell napról napra az iskolába vinni, valamint lesznek-e olyan különórák, amik plusz helyet igényelhetnek a táskában? A tartósság és a praktikum – külső, belső rekeszek – sem elhanyagolhatóak, azonban van még két nagyon fontos szempont. Az első a kényelem, amibe beletartozik a megfelelő súlyeloszlás és az ergonomikus kialakítás, hogy az iskolatáska cipelése ne okozzon hát-, derék- vagy gerincproblémákat, a második pedig a stílus. Utóbbi elsősorban a diákok számára jelent döntő tényezőt, hiszen ők fogják hordani. Jól látszik tehát, milyen sok mindennek kell együtt állnia ahhoz, hogy a szülők és a gyerekek is elégedettek legyen az új iskolatáskával.

A Fjällräven azonban több olyan hátizsákot is kínál az iskolásoknak, amelyek minden feltételnek megfelelnek, ráadásul többfunkciós kialakításuknak köszönhetően egy osztálykirándulásra vagy egy hétvégi családi természetjárásra is tökéletesen alkalmasak.

A Kånken hátizsákokat, az 1970-es évek végén, eredetileg svéd iskolások számára fejlesztette ki az outdoor márka alapítója. Åke Nordin a lehető legtartósabb anyagból álmodta meg őket, kialakításuk során pedig ügyelt arra, hogy pontosan elegendő hely legyen a tankönyveknek és tanszereknek. Praktikusságuk mellett, ezeket a táskákat vidám színválasztékuk is kiemeli a tömegből, az Art kollekció darabjai pedig meglepő és egyedi mintázatukkal visznek vibrálást az iskolai hétköznapokba.

Lehetnek persze olyan élethelyzetek – egyetemi tanulmányok, iskola és otthon közötti ingázás vagy csupán nagyobb helyigény -, amikor tágasabb belső térre, több zsebre, párnázott laptop tároló rekeszre van szükség, de fontos marad a dizájn, a tartósság és a többfunkciós használat. A sportos Skule 20  és a letisztult Räven 28 hátizsákok erőssége épp ezekben rejlik.

Az iskolai időszakban talán még fontosabb, hogy a gyerekek, kortól függetlenül minél több időt töltsenek a szabadnak, hiszen a természetjárás nem csupán élményekkel gazdagít, de csökkenti a felgyülemlett stresszt és segít összerendezni a gondolatokat. Egy családi kirándulás továbbá kiválóan támogatja a szülő-gyermek közti kapcsolatot, még a munkával, tanulással töltött hétköznapok forgatagában is. A fenti táskák az iskolán túl, az ilyen outdoor kalandok során is kiválóan használhatóak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló