Divat

Fiatal tervezők figyelem: Bővül a Szentkirályi Tehetségprogram

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.03 | 14:48

Négy sikeres évad után kibővül a Szentkirályi Tehetségprogram.

A korábban utánpótláskorú sportolókat segítő kezdeményezés az idei évtől divattagozattal egészül ki, amelynek célja a feltörekvő hazai divattervezők támogatása. A Magyar Divat & Design Ügynökség szakmai együttműködésével megvalósított programra november 14-ig pályázhatnak a 18-25 év közötti tervezők, akik közül egy kiválasztott fiatal jövőre részt vehet a divatszakma egyik legjelentősebb eseményén, a Milano Unica szakvásáron.

A Szentkirályi a kezdetektől elkötelezett a hazai sportélet népszerűsítése mellett, az elmúlt években pedig kiemelt figyelmet fordított a divatszakma támogatására, hiszen ezen a területen is számos kreatív fiatal gyarapítja a magyar sikereket. Annak érdekében, hogy a különböző ágazatok reménységei minél szélesebb körű támogatásban részesüljenek, a díjnyertes ásványvízmárka az idei évtől kibővíti a nagysikerű Szentkirályi Tehetségprogramot. A Magyar Divat & Design Ügynökség szakmai együttműködésével indított divattagozat felhívására olyan fiatal tervezők jelentkezését várják, akik a Szentkirályihoz hasonlóan fontos értéknek tekintik a fenntarthatóságot divattal kapcsolatos munkájuk során.

A Szentkirályinál hosszú ideje kiemelten fontos a fiatalabb generáció felkarolása, legyen szó utánpótláskorú sportolókról, vagy a divat területén tevékenykedő kezdő szakemberekről. A feltörekvő tehetségek az évek során mindkét ágazatban olyan sikereket értek el, amelyekre igazán büszkék lehetünk. Célunk, hogy a divattagozat keretében indított pályázat hagyományteremtő kezdeményezéssé váljon, és a divatszakmában is minél több kreatív fiatalt segítsünk hozzá álmaik eléréséhez. Személy szerint is mindig szívügyem volt a fiatal tehetségek támogatása, annak érdekében, hogy elérhessék álmaikat, és sikeres emberként egy boldogabb társadalomban élhessenek

– mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke és a Szentkirályi Tehetségprogram bírálóbizottságának tagja.

A Szentkirályi Tehetségprogram első divattagozatának pályázatára 2022. november 14-ig jelentkezhetnek azok a 18 és 25 év közötti fiatal divattervezők, akik már befejezték divat szakirányú tanulmányaikat, vagy jelenleg hasonló képzésben vesznek részt. Az érvényes pályázathoz szükséges jelentkezési lapot és bemutatkozó portfóliót a https://www.szentkiralyi.hu/tehetsegek/ honlapon tölthetik fel az érdeklődők.

A pályamunkákat elbíráló négytagú bizottság a jelentkezők korábbi munkái és jövőbeli célkitűzései alapján választja ki azt a három fiatal tervezőt, akikre a közönségszavazás keretein belül lehet voksolni a Szentkirályi Magyarország saját felületén. A közönség által legtöbb szavazatban részesített pályázó 2023-ban részt vehet a divat fővárosában megrendezett Milano Unica szakvásáron. A döntést meghozó testületben a Szentkirályit képviselő Balogh Levente mellett olyan jeles szakemberek foglalnak helyet, mint Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese, Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője és Dobos Emese, kutató, fenntarthatósági divatszakértő.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló