Egészség

Felejtsd el a szondát, ez a karkötő és a hozzá tartozó app megmondja, mennyire vagy részeg

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.06 | 16:11

Ha véletlenül úgy kezdtél el inni, hogy még nem tetted le a kocsit vagy csak felelőtlen vagy, a Milo Sensor karkötője lehet az új legjobb barátod. Szenzorával a bőrödön keresztül mondja meg, hogy mennyi alkohol van a véredben.

A karkötő az új szonda – a Proof (bizonyíték) névre keresztelt eszköz elektrokémikus szenzorával bőrön keresztül méri meg a vérben található alkoholszintet, az eredményeket pedig elektromos jellé alakítva továbbítja a telefonodra. Android és iOS appot is fejlesztettek hozzá, fújkálás helyett elég ránézni a kijelzőre, hogy megtudjuk, túl jól állunk-e még a vezetéshez.

piakarkoto2

Nem csak az adott időbeli alkoholszintet méri az app, előrejelzi azt is, hogyan fog alakulni a részegséged az este további részében, így azt is láthatod, mikorra józanodsz ki. Beállíthatod, hogy jelezzen, ha elérsz egy adott alkoholszintre – leteszed a lantot a kocsmában, beversz egy-két üdítőt és idővel értesítést kapsz arról, hogy elérted a kívánt józanságot. Egy töltéssel akár négy napig is bírja a karkötő, a cserélhető „töltények” pedig 12 órán keresztül követik az alkoholszint alakulását – az utóbbi lehet az eszköz egyetlen gyengesége, azt nem lehet tudni, hogy ezekből újat kell-e vásárolni, ha elhasználódnak az(ok), amelye(ke)t a vásárláskor kapsz.

A BAC a véralkoholszintet jelenti - Magyarországon csak akkor ülhetünk autóba, ha ez nulla.
A BAC a véralkoholszintet jelenti – Magyarországon csak akkor ülhetünk autóba, ha ez nulla.

Ha rájuk aggatsz egy karkötőt, meghívásos alapon a barátok vagy a féltett partner véralkoholszintjét is csekkolhatod az appban.

Egyszerre lehet szórakozás és felelősség a karkötő és az app használata:

lehet versenyezni, hogy ki lesz a legrészegebb, de a Proofot fejlesztő cég vezetője, Evan Strenk arra ösztönözné az vásárlókat, hogy megfontolt döntéseket hozzanak az alkoholról

– mondta a Mashable-nek.

Magántőkén kívül az amerikai Országos Egészségügyi Intézet is beszállt a projektbe 100.000 dollárral. Két éve fejlesztik az eszközt, amelyről vér-és intravénás tesztek után megállapították, hogy legalább olyan hatékony, mint a szonda. A Milo Sensors a CES-en (az eseményről szóló összefoglaló cikkünk itt) mutatta be a terméket, amelyet hamarosan 100-150 dollár közötti áron hoznak forgalomba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló