Egészség

Ha most születnél orosznak, sosem dohányozhatnál

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.11 | 10:40

Putyin megtiltaná, hogy a 2015 után születettek valaha is cigit vegyenek.

Putyin / Youtube
Putyin / Youtube

Az egészségmániás orosz elnök szavait követően az egészségügy miniszter fejtette ki a szigorú tervet, mely szerint a 2015 után világrajötteknek ugyanannyira lesz tilos dohányterméket vásárolniuk, mint például kábítószert. Ez a radikális lépés világelsővé tenné az oroszokat a cigaretta-ellenes hozzállás tekintetében.

Az eddig rendkívül elnézőnek számító országban a közterületen való füstölést is csak 2013-ban szabályozták. Ezzel az új tervezettel kapcsolatosan máris merülnek fel kétségek: mennyire érvényesíthető egy teljes generációra a vásárlási tilalom. Aggályos az is, hogy a feketepiacon árult, silány minőségű dohányáruk még inkább ronthatják a népesség egészségét.

Nikolaj Gerasimenko parlamenti képviselő szerint

ideológiailag helyes a cél.

A Kreml szóvivője szerint szükség volna további egyeztetésekre más minisztériumokkal, illetve még jobban megfontolni, mielőtt életbe lépne ez a tiltás. A döntés, nem mellékesen a dohánygyárakat is nehéz helyzetbe hozná.

Oroszországban mérhetően kevesebben dohányoztak már az utóbbi időben: 2016-ban például 10%-kal esett a bagósok száma – számol be az Independent.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló