Egészség

Bele se gondolunk, mennyi plusz kalóriát jelent a kávé és a tea

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.29 | 18:48
  • trendindex: 3

A többség nincs is tisztában azzal, hogy mennyi kalóriát vesz magához azzal, hogy rendszeresen kávézik, teázik.

A szakemberek 12 év adatait vizsgálták (2012-ig bezárólag) egy reprezentatív 13 185 fős minta segítségével, akik állításuk szerint fogyasztottak kávét a kérdőív kitöltésének 24 órájában, valamint 6215 teafogyasztó is részt vett a felmérésben. Kiderült, hogy az amerikai felnőttek 51 százaléka iszik kévét, míg közel 26 százalék teázik bármikor a nap folyamán.

„Az igazság az, hogy a legtöbben cukorral, tejszínnel és tejjel szeretnek kávét inni, ahogyan a teába is rengeteg édesítőszer és kalóriában gazdag méz kerül”

– fogalmaz a kutatást vezető Ruopeng An, a University of Illinois munkatársa. A szakember szerint az a probléma, hogy ezek a finomságok ugyan bőséges energiaforrást jelentenek, ugyanakkor igazi tápanyagértékük nincs, kalóriában viszont rendkívül gazdagok.

Hiába hiszik sokan, hogy a tejtermékekben található kalcium egészséges, a napi 22 milligramm igazából elhanyagolható, hiszen az ajánlott napi kalciumbevitel 1000 és 1300 .között alakul, kortól függően.

Azok, akik tisztán isszák a kávét, napi 69 kalóriát spórolnak, így hosszútávon fittebbek maradhatnak, mint cukorfogyasztó társaik. Csak az USA-ban több mint 160 millió ember fogyaszt kávét vagy teát rendszeresen. Sokan közülük cukrot, tejszínhabot és különféle önteteket is szívesen vesznek magukhoz.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/alexas_fotos-686414/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.