Egészség

Nem is akkora baj, ha sok kávéval indítod a reggelt

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.23 | 07:15

Lehetne jobb bármi, a reggeli első kávénál? Alig hisszük. Legtöbb embernek elengedhetetlen kelléke a reggelekhez, sőt, nélküle sokan egyáltalán nem is működünk.

Szokás kérdése, ki mivel issza, vagy hogy hány csészével kortyol el napindítóként, de abban egyetérthetünk, hogy vannak olyan napok, mikor a szokásos adagnál többre vágyunk. Vagy azért, mert az éjszakánk tragikus volt, vagy azért, mert az előttünk álló nap tűnik legyőzhetetlen akadálynak.

Végre tudományos alapja is van annak, hogy a képébe nevess bárkinek, aki ellenzi a kávéfogyasztási szokásaidat. A University of Bath kutatása szerint

a reggel, nagy mennyiségben bevitt koffein a reakcióidőnket is növeli, ezáltal elősegíti, hogy fontos kérdésekben gyorsabban és produktívabban döntsünk.

A tanulmányban résztvevőknek egy feladatsort kellett megoldaniuk, ám előtte mindannyian kaptak egy csésze kávét. A fele társaság koffeinkapszulával dúsított forró italt kapott, a másik fele azonban egy rendes adagot fogyasztott el a teszt előtt. Na találd ki, kik teljesítettek jobban. Naná, hogy azok, akik koffeinbombával töltötték ki a feladatokat.

Fotó: Pixabay / Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló