Egészség

Kálciumtabletta helyett: tojáshéj!

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.26 | 14:01

Te is gondolkodás nélkül dobod a kukába a reggeli rántottád után maradt tojáshéjakat? Ne tedd, mert ehető, és szuper kálciumforrás.

Elsőre talán furcsának hangzik, de a tojás héja is ehető, sőt, nagyon egészséges: egy kis odafigyeléssel könnyedén az étrended részéve teheted. Egy tojás 2 gramm kálciumot tartalmaz, ami a napi ajánlott bevitel duplája.

Mielőtt megennéd

Mielőtt nagy lelkesen elkezdenél tojáshéjat ropogtatni, mindenképpen forrald fel egy tál vízben, majd 10-15 percig süsd a sütőben, hogy az összes rátapadt baktérium elpusztuljon. Ezután zúzd porrá, és már kész a legújabb fűszered, a kalciumbomba tojáspor.

pasta-1181189_1280
(Fotó: Pixabay/Oldmermaid)

Bátran használd pizzatészta, kenyér, vagy spagetti készítéskor: de vigyázz, nehogy túl sokat tegyél hozzá, mert a túlzásba vitt kálciumfogyasztás legalább annyira káros, mint a kalciumhiányos étrend. Bon appétit!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló