Egészség
Kálciumtabletta helyett: tojáshéj!
Te is gondolkodás nélkül dobod a kukába a reggeli rántottád után maradt tojáshéjakat? Ne tedd, mert ehető, és szuper kálciumforrás.
Elsőre talán furcsának hangzik, de a tojás héja is ehető, sőt, nagyon egészséges: egy kis odafigyeléssel könnyedén az étrended részéve teheted. Egy tojás 2 gramm kálciumot tartalmaz, ami a napi ajánlott bevitel duplája.
Mielőtt megennéd
Mielőtt nagy lelkesen elkezdenél tojáshéjat ropogtatni, mindenképpen forrald fel egy tál vízben, majd 10-15 percig süsd a sütőben, hogy az összes rátapadt baktérium elpusztuljon. Ezután zúzd porrá, és már kész a legújabb fűszered, a kalciumbomba tojáspor.
Bátran használd pizzatészta, kenyér, vagy spagetti készítéskor: de vigyázz, nehogy túl sokat tegyél hozzá, mert a túlzásba vitt kálciumfogyasztás legalább annyira káros, mint a kalciumhiányos étrend. Bon appétit!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.