Egészség

A csuklón hordott hajgumi súlyos bőrirritációhoz vezethet

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.04 | 07:45

Te is a csuklódon hordod a hajgumidat? Jobb, ha ezentúl inkább a nesszeszeredben tartod, mert súlyos fertőzéseket kaphatsz el a karkötőként hordott kiegészítőtől.

A hajgumi alapvető kelléke mindenkinek akinek hosszabb tincsei vannak: elengedhetetlen ha sportolsz, este kényelmesebb felkötött konttyal flangálni a lakásban, van akinek pedig egyszerűen jobban áll, ha copfot hord.

A post shared by Scen-ties (@scenties) on

Szinte mindig rajtad van?

Reggel elindulsz, és automatikusan a csuklódra veszed a hajgumit, vagy már eleve ott van, mert karkötőként hordod, akár már több napja, anélkül, hogy egy percre is levennéd. Ismerős? Ha jobban belegondolsz, te is rájössz, hogy ez nem valami jó ötlet: rajtad van amikor kezet mosol, és folyamatosan érintkezik valamivel, ami potenciális baktériumforrás.

Ha sokáig hordod, a hajgumi felsértheti a bőrödet, és könnyedén bejutnak a bőröd alá a különböző baktériumok, amik súlyosabb fertőzésekhez vezethetnek. Egy kis rózsaszín foltként indul, végül tályog is lehet belőle.

 mondja egy New-York-i bőrgyógyász, Michele J. Farber.

Válassz körültekintően

Lehet, hogy elsőre úgy tűnik feldobja az outfitedet egy díszesebb hajgumi, de figyelj oda, hogy olyat válassz, ami még véletlenül sem tudja felsérteni a bőrödet. Ha érzékenyebb bőröd van, könnyen ekcémás és allergiás reakciókat válthat ki a sok dörgölés. Szóval legközelebb alaposan gondold át, újra és újra, hogy jó helyen van-e a csuklódon a hajgumid.

Ezt például tuti nem fogod gondolkodás nélkül belemártani a vízbe mosogatás közben, és nem is sérti fel a bőrödet:

A post shared by @candy__bow on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló