Életmód

Stop tanga! Méhnyakrákot okozhat!

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.06 | 10:15

Sok nő hajlamos a divat kedvéért a kényelmet is beáldozni, de mi van akkor, ha már az egészség a tét? Sokan nem tudják, de a nagy népszerűségnek örvendő tanga több bajt okozhat, mint elsőre gondolnánk!

Illusztráció: 123rf.com

Egy nőgyógyászt elmondta, hogy a tangákkal kapcsolatban az az egyik gond: testhez simulóak, a szeméremtájék szellőzését, szárazon tartását még akkor is megnehezítik, ha pamutból készülnek. Erre a szoros sztreccsfarmerek és leggingsek még rátesznek egy lapáttal, főleg, hogy általában azok is nagy százalékban tartalmaznak műszálat. Ráadásul felelős a méhnyakrák kialakulásáért, ami hazánkban még mindig évente közel száz áldozatot követel.

A tanga mozgás közben folyamatosan elmozdul, és mozog a végbélnyílás, a hüvely és a húgycső között, melyeket alig három-négy centiméter választ el egymástól. Ilyen esetben, ha például a bélben normálisan is előforduló E. Coli baktérium kerül a tanga hátsó részére, az könnyen megfertőzheti a hüvelyt vagy a húgycsövet, és hüvelyi vagy húgyúti fertőzést okozhat.

Ezek fényében, ha valaki alapból is hajlamos a fertőzésekre, célszerű a kevésbé divatos, ám praktikusabb normál bugyi mellett dönteni.

Az sem mindegy, milyen a bugyi anyaga

A csipke-, szatén- és nyloncsodák valóban nagyon szexik, ám tökéletesen alkalmatlanok arra, hogy hosszabb ideig viseljük őket. A fertőzések a kevéssé szellőző fehérnemű esetén képesek legjobban szaporodni: mivel nem engedik át a levegőt, ezért gyulladást, viszketést és nem utolsó sorban kellemetlen szagokat is okoznak.

Emiatt ezek a fehérneműk maximum egy rendevú idejére nyújtanak megfelelő viseletet. Hétköznapokra, sportoláshoz válasszunk természetes anyagból készült, légáteresztő és nem tanga vagy franciabugyi szabású alsóneműt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló