Egészség

Hatásosnak bizonyult a férfi fogamzásgátló tabletta

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.20 | 14:16

A nők már régóta szedhetnek fogamzásgátló tablettát, és emellett rengeteg módon megoldható a gyerek mentes szex problémája az ő részükről. A férfiaknak eddig csak a gumi volt, és a vazektómia.

Most egy kicsit közelebb kerültünk a férfi fogamzásgátló tablettákhoz, hála ennek a kutatásnak. A hatóanyag neve dimethandrolone undecanoate, röviden csak DMAU. A tesztalanyok egy hónapon keresztül vettek be minden nap egy tablettát, ami hatásosnak és biztonságosnak bizonyult.

Ekkora sikerre még nem volt példa a férfi fogamzásgátlás terén.

83 férfi teljesítette a tesztet, 18-tól 50 éves korig. Kipróbáltak több adagot is, egészen pontosan voltak, akik 100 miligramm hatóanyagot vittek be naponta, és voltak, akik 200-at, meg 400-at. És persze volt kontrollcsoport, akik placebót szedtek.

Hogyan működik?

A gyógyszer szabályozza a spermiumtermelést, azaz az androgén és a tesztoszteron szintet. Ezek a hormonok játszanak kulcsszerepet a gyermeknemzésben.

Persze vannak mellékhatások is. Enyhe súlynövekedést észleltek a tesztalanyoknál, és a testükben lévő jó koleszterinek száma is csökkent, de csak minimálisan. Összességében az egy hónapos teszt sikeresnek bizonyult, szóval következhet az, hogy megnézik, milyen hatásai vannak a szernek hosszútávú használat mellett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló