Egészség

Így került egyensúlyba egy ADHD gyanús magyar kisfiú

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.26 | 16:18

Édesapja szerint csodát tettek gyermekével egy norvég cég termékei.

Meszler Csaba gyermeke két és fél hónapos korában élet-halál harcot vívott a kórházban. Mint kiderült, születésénél gyulladásos fertőzést kapott el, és ez a teljes szervezetét megtámadta. Későbbiekben a gyermeknél figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) gyanút diagnosztizáltak, de a kisfiú csodával határos módon mégis teljes életet élhet. Az édesapa elmondása szerint egy norvég cég omega-3-tartalmú készítményei olyan állapotjavulást eredményeztek fiánál, hogy azóta az egész család fogyasztja azokat. Mint mondta, hiába próbál ma egészségesen étkezni valaki, elkerülhetetlen, hogy táplálékkiegészítők formájában is erősítsük a szervezetet.

Amikor Meszler Csaba gyermeke nyolc évvel ezelőtt megszületett, állandóan sírt, nem érezte jól magát, de hiába vitték orvoshoz, lerendezték azzal, hogy hasfájós. Kiderült, a diagnózis nem állta meg a helyét, a fiú két és fél hónapos korában kikapcsolt, kórházba került és nagy küzdelmek árán sikerült megmenteni az életét.

Fotó: o-mega3.hu

A gondoskodó édesapa elmesélte, fiának csecsemőkorában gyakorlatilag nem volt olyan testrésze, ami ne lett volna gyulladt, és mivel az idegrendszer fél éves korig fejlődik, ezáltal komolyan károsodott. Később figyelemhiányos hiperaktivitás zavarral, vagy más néven ADHD gyanúval diagnosztizálták, ami koordinációs és viselkedési problémákban nyilvánult meg.

Szülei nem szerették volna kisegítő iskolába íratni, mondván az egy olyan mókuskerék, amiből lehetetlen szabadulni, ezért eldöntötték: minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy fiuk korosztályához méltó életet élhessen.

Néhány héten belül hatni kezdett az omega-3

Meszler Csaba már korábban is hallott az omega-3 előnyeiről, többek közt pozitív hatást gyakorol az idegrendszerre is, de csak olyan kellemetlen szagú kapszulákat, illetve olaj készítményeket talált a piacon, amit gyermeke nem fogadott el.

„Egy barátomon keresztül találkoztam a norvég Zinzino termékeivel, melyek folyadék formában is kaphatóak, ízesített- (citromos, narancsos vagy épp mentás változatban), vagy akár vízben oldódó formában is hozzá lehet jutni, tehát nem büdös, a gyermekekkel is könnyen elfogadtatható” – emlékezett vissza a férfi.

A norvég vállalat készítményeit kezdték hát el adagolni a fiuknak, és az eredmény a vártnál is gyorsabban érzékelhetővé vált. Alig pár héttel később az óvodában más az óvónők is meglepve tapasztalták, hogy a gyermek sok olyan dolgot megtesz, amire korábban nem volt képest, állapota dinamikus javulásnak indult.

Meszler Csaba és családja ezen felbuzdulva kivétel nélkül elkezdték szedni a termékeket, pontosabban fogalmazva: organikus tápanyagokat. A cég által tudományosan igazolt teszt szerint a gondoskodó édesapának borzalmas volt a szervezetében az omega-3 és az omega-6 aránya, már az egy hónapos kontroll vizsgálaton szinte beleesett a jó tartományba.

Hiába eszünk „jól”, az nem elég

De miért is fontos ez? Az omega-3 és az omega-6 megfelelő aránya hozzájárul ahhoz, hogy visszaálljon a normál sejtműködés a testben. Ha pedig sejtszinten tudjuk táplálni a szervezetünket, az újra egyensúlyban tud működni, akár a gyulladásoktól is teljesen mentessé válhat.

Meszler Csaba elmondása szerint családja betegségmentessé vált, a meghűlés is ritka jelenség náluk.

„A mai fogyasztói társadalomban sajnos elkerülhetetlen, hogy a gyerekek olyan élelmiszereket egyenek, amik nem tesznek jót a szervezettel. Évtizedekkel ezelőtt az élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök, húsok tele voltak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, az emberek rostban gazdagon étkeztek, de a fogyasztói-, és az élelmiszeripari szokások megváltozásával rengeteg mesterséges étel kerül a szervezetünkbe, üres kalóriákat viszünk be” – magyarázta.

Mint mondta, a szükséges pluszt a táplálékkiegészítőkkel lehet pótolni, a természetes egyensúly másként nem tud fennmaradni. Egyszerűen nem tudunk akkora mennyiségű ételt elfogyasztani, amennyire szüksége volna a szervezetünknek a megfelelő tápanyagok biztosításához. Ugyan a szervezet fiatal korban még könnyedén legyőzi a problémákat, de eljön az a pont, amikor már nem tud védekezni, ezáltal krónikus betegségek alakulhatnak ki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló