Egészség

Pfizerrel oltottak? Sokkoló dolgokat jelentettek a mellékhatásairól

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.30 | 09:48
  • trendindex: 30

A Pfizerrel oltottak néha egészen hajmeresztő dolgokat állítanak.

A koronavírus elleni oltások kétségtelenül emberek millióinak életét mentették meg, de Dr. Karikó Katalin, a Pfizer/BioNTech vakcina mögött álló kutatócsoport egyik tagja, biokémikus válaszolt a lehetséges mellékhatásokról a Portfolió portálnak. Egyre több álhír kap szárnyra arról, hogy

milyen lehetséges mellékhatásai vannak a vakcináknak.

„24-en jelentették, hogy teherbe estek a vakcinától, illetve jó néhányan azt közölték, hogy szifiliszesek lettek tőle. Ezek nyilvánvaló képtelenségek. Tehát a bejelentések nem jelentenek ok-okozati összefüggést” – mesélt Karikó arról, hogy milyen beszámolókat kaptak.

 „A vakcina funkciója az, hogy megtanítsa az immunrendszerünket

arra, hogy felismerje a vírust és ellene megfelelő immunválaszt készítsen, és ezáltal megakadályozza a vírus terjedését a testben. Tehát a vakcina az immunrendszerünkkel együttműködve fejti ki hatását.” Ennek ellenére a különböző egészségügyi állapotú embereknél előfordulhatnak komoly, hosszú távú hatással bíró mellékhatások is. Rusvai Miklós víruskutató szerint idehaza az oltások hosszabb távú nem kívánt hatásait nem vizsgálják ki célzottan az egészségügyi intézmények.

„A koronavírus-oltást beadó orvos korábban csak annyit tehetett,

és most is annyit tehet meg, ha ilyen vakcinát ad be, hogy nem kívánt hatás észlelése esetén kitölti a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról elérhető online formanyomtatványt. Ez az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet bejelentő oldalára visz, ahol ismertetheti az esetet.

Ettől azonban sok orvos ódzkodik.

Ezt a jelentést, úgy tudom, hogy tovább küldik több fórumnak, az Európai Gyógyszerügynökségnek, az Európai Járványügyi Hivatalnak, illetve a vakcinát előállító gyógyszercégnek. Ők vizsgálják ki az eseteket” – összegezte. A Pfizer/BioNTech kutatása szerint előfordulhat, hogy a vakcina a nők esetében befolyásolja a menstruációs ciklust, illetve ritka esetekben szívizom-gyulladásos esetekről is beszámoltak. Ezek a mellékhatások általában 3-6 hónap után elmúlnak.

Hatalmas bejelentést tett a Pfizer, ami mindent megváltoztat


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló