Egészség

El sem hinnéd, mennyi ürülék van a fűben!

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.06 | 15:18

Spanyol tudósok megállapították: szó szerint szar ügy, ha utcai könnyűdroggal élsz.

A marihuána legalizálása mellett egy komoly érvet tesznek le az asztalra a madridi Universidad Complutense munkatársai, akik 90 különböző adagból állapították meg, hogy az utcai dílerektől beszerezhető kannabiszban bizony sok a fekália.

via GIPHY

A spanyol főváros és környéke szolgált a mintavétel alapjául, ahol illegálisan szerezhető be a könnyűdrog. A kupacok 83 százalékában találták emberi végtermék nyomait, illetve – nem meglepő módon – Aspergillus fungus és E.coli baktérium jelenlétét is ki tudták mutatni.

 

View this post on Instagram

 

???. #bellotas #paisajes.

A post shared by Yael Tozcano (@yaeltozcano) on

A csomagolás módja is sokat elárult: a makk alakúra tekert pakkok és a kocka formájú áru más-más tartalmat rejtett. Az utóbbi csak 29,4 százalékban volt ürülékkel szennyezett, míg az előbbinél ugyanez az érték: 93 lett.

José Manuel Moreno Pérez farmakológus az összefüggést úgy magyarázza, hogy a makk alakú csomagok (a belloták) Marokkóból érkeznek, melyeket a futár gyakran zacskóstul lenyelve tud csak átcsempészni.

via GIPHY

Európába érve pedig hashajtó segítségével szabadul meg a „rakománytól”, ami aztán megy is ki a piacra. A rákbetegek, akik fű segítségével enyhítik panaszaikat, viszont legyengült immunrendszerrel rendelkeznek. És ha azt hinnénk, hogy rágyújással a felhasználók sterilizálják is a cuccot, akkor sincs teljesen igazunk.

A jointon nincs szűrő. Nem csak a füstöt tüdőzöd le, de a részecskéket is.

– fogalmazza meg Pérez.

A megsodrásnál pedig a kézre kerülhetnek a kórokozók. Ez a vizsgálat csak spanyolföldön zajlott, de a határon illegálisan átjuttatott marihuánával a Gizmodo szerint vélhetően a világon máshol is ez a „bevett” gyakorlat.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.