Egészség

Nagy bejelentést tett a Samsung: Hamarosan nálunk is elérhető a bőrhőmérséklet-alapú cikluskövetés

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.25 | 14:18

A Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro készülékek tulajdonosai még jobban nyomon követhetik majd menstruációs ciklusukat az alvás során is aktív hőmérsékletérzékelő segítségével

A Samsung bejelentette, hogy a bőrhőmérséklet mérésével bővíti a már jelenleg is elérhető, naptáralapú Cikluskövetés (Cycle Tracking) funkciót.

A Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro felhasználók még átfogóbb képet kaphatnak menstruációs ciklusukról, valamint általános egészségi állapotukról. Az új funkció az elkövetkezendő hetekben, fokozatosan jelenik meg a Samsung Health alkalmazás frissítésein keresztül Koreában, az Egyesült Államokban, valamint 30 európai országban, köztük Magyarországon is.

„A Samsung jóllétről alkotott átfogó szemlétét továbbfejlesztettük olyan szenzoros újdonságainkkal, amelyek a felhasználóknak még részletesebb betekintést adhatnak az aktuális egészségi állapotukról. A Galaxy Watch5 új infravörös hőmérsékletérzékelője kiegészíti a már meglévő, egészségi állapotunk nyomonkövetésére irányuló szolgáltatások listáját”

– mondta Hon Pak, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág digitális egészségügyi csoportjának alelnöke és vezetője.

Mivel a test alaphőmérséklete (BBT – basal body temperature) menstruációs fázisonként változik, a soron következő menstruációs ciklus előrejelzéséhez sokan hőmérőt alkalmaznak. Az alaphőmérsékletet (BBT) közvetlenül az ébredést követően, és bármilyen jellegű testmozgás vagy környezeti behatásokat megelőzően javasolt mérni, ezt azonban nem könnyű észben tartani. A Samsung új funkciója nem csak automatizálja ezt a folyamatot, de egyszerűbbé és kényelmesebbé teheti azt.

A Cikluskövetés funkciót a Natural Cycles működteti. A Samsung szenzortechnológiájával kiegészülve a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy a csuklójukra pillantva megfigyelhessék a bőrhőmérsékletük változását, amely viszonylag pontos becslést adhat a test alvás közbeni alaphőmérsékletéről. A Galaxy Watch5 termékcsalád infravörös technológiát alkalmaz a pontosabb, mérés érdekében, gondolva azokra az esetekre is, ha a környezeti feltételek megváltoznak. A továbbfejlesztett Cikluskövetés segít a felhasználóknak nyomon követni az ovuláció alakulását, és pontosabban meghatározni a soron következő menstruációs periódus kezdetét.

A funkció aktiválásához a felhasználóknak először a Samsung Health alkalmazáson belül kell kiválasztaniuk a Cikluskövetést, majd ezt követően a legfrissebb ciklusra vonatkozó adatokat kell hozzáadni a Naptárhoz, végül pedig a Beállításokon belül kell bekapcsolni a „Menstruáció előrejelzése bőrhőmérséklet alapján” opciót. Az előző hónapban gyűjtött mérési adatok grafikonok formájában jelennek meg a Cikluskövetés funkción belül, megmutatva a felhasználóknak a menstruációra, az előre jelzett ovulációra és a termékenységi ablakra vonatkozó információkat. Minden összegyűjtött adat titkosított, a használt eszközön biztonságos körülmények között tárolt, így a felhasználó is nagyobb kontrollt kaphat saját adatai felett.

A Cikluskövetés kiértékeli a naponta vezetett naplóba bejegyzett tüneteket is, ezek alapján pedig a helyzetnek megfelelő tájékoztatást és tippeket ad. Például, a fáradtság kezelésére kijelöl egy napot, amelyet a felhasználónak pihenéssel javasolt eltöltenie, vagy a havi ciklus előtt jelentkező kismedencét érintő fájdalom vagy gyulladás enyhítésére kíméletes testmozgást tervez. A Samsung Health alkalmazás emellett hasznos tartalmakat javasol a felhasználóknak a ciklusok alatt annak érdekében, hogy még jobban kézben tarthassák egészségüket. Az egészségmegőrzés kulcsának számítanak például a stressz csökkentését és a minőségi alvást szolgáló nyújtógyakorlatok vagy meditációs órák.

A Galaxy Watch5 és a Galaxy Watch5 Pro készülékekről további információ érhető el az alábbi weboldalakon:

Galaxy Watch5: www.samsung.com/galaxy-watch5

Galaxy Watch5 Pro: www.samsung.com/galaxy-watch5-pro


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.