Egészség

Rossz a memóriád? 5 trükk, amivel felpörgetheted!

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.25 | 11:18

Ha mostanában úgy érzed, mindent elfelejtesz, elhagyod az esernyődet, azt sem tudod, hol tetted le a kulcsokat, akkor jó helyen jársz!

Lehet, hogy egyszerűen csak túl sok információt tárol az agyad és ki kell zökkentened, hogy ismét a régi legyen a memóriád. Ne aggódj, a memória fejleszthető, úgyhogy még az is lehet, hogy jobb lesz, mint új korában.

Nézzük, mit tehetsz, hogy jobb legyen a memóriád. 

RUTIN

Annak érdekében, hogy ne aprózódjon el a figyelmed napközben, vezess be egy rutint, amihez igazodni tudsz.

EGYSZERRE EGYET

Egyszerre csak egy dologra összpontosíts! Ha online meetingen vagy, ne kezdj el webshopokat böngészni, ha reggelizel, ne görgesd a TikTokot.

MEDITÁCIÓ

Ahhoz, hogy a memóriád ismét a régi legyen, meg kell tanulnod összpontosítani. A meditáció sokat segít az agy figyelemért felelős területeinek fejlesztésében.

KIKAPCS

Szentelj elegendő idő a kikapcsolódásra. Itt most nem hangos koncertekre vagy baráti csevejre kell gondolni elsősorban, hanem sétákra, túrákra. Olyan tevékenységekre, ahol aktívan ki tudsz kapcsolódni.

SPORT

Ha nem vagy egy nagy sportember, jó, ha tudod, hogy a heti rendszerességgel végzett edzés nem csak a testedet, de az elmédet is karban tartja. Edzés után javulnak az olyan készségek, mint a koncentráció és a memória.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló