Egészség

Ciki vagy nem a plasztikai beavatkozás?

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.09 | 16:48

Húsz évvel ezelőtt a plasztikai beavatkozások takargatnivaló, sötét titoknak számítottak, ami pletykára és találgatásokra adott okot, így kevesen merték bevallani, ha alávetették magukat valamilyen eljárásnak. Mára viszont a szépészeti műtétek jóval elfogadottabbak, és sokan beszélnek nyíltan a beavatkozásaikról. Mit érdemes figyelembe venni, mielőtt elszánod magad a változtatásra? Hogyan találd meg azt a plasztikai sebészt, akinek elégedett leszel a munkájával? (x)

Miért nem kell szégyenkezni a szépészeti beavatkozások miatt?

Sok oka lehet, ha valaki plasztikai beavatkozást szeretne végeztetni magán: van aki a testének kevésbé előnyös formáit igyekszik rendbe hozatni, mások az önbizalmukat szeretnék javítani, de az is gyakori, hogy valaki a makacs zsírszövetek eltávolításához kér segítséget. Bármi legyen is az ok, ha szépészeti beavatkozás mellett döntesz, az mindig legyen egy jól megfontolt elhatározás, amelyet megfelelő kutatómunka előz meg. 

Ha úgy érzed, hogy az esztétikai műtét révén magabiztosabbnak éreznéd magad, vagy javulna az egészségi állapotod, akkor nincs szégyellnivalód, hiszen akár némi hialuronsav alkalmazásával is éveket fiatalodhatsz egy félórás injekciós kezelés után. A szem körüli erősen megereszkedett bőr például nem csupán hiúsági kérdés, hiszen csökkentheti a perifériás látást. A szemhéjplasztika viszont mérsékelheti vagy megszüntetheti ezeket a látásproblémákat, miközben a szemeket is megfiatalítja.

A beavatkozás legyen a te döntésed!

Az életben gyakran határozzuk el magunkat az alapján, hogy mások mit várnak el tőlünk, de egy szépészeti beavatkozás nem tartozhat ebbe a körbe. A döntést, hogy egy adott eljárással alakíts a megjelenéseden és az életminőségeden, a saját vágyaid alapján kell meghoznod.

Érdemes figyelembe venni az adottságaidat, és minél természetesebb eredményre törekedni, hiszen a túlplasztikázott külső ellentétes hatást érhet el. Ha például még nem szántad el magad egy arcfiatalító plasztikai műtétre, sokat tehetsz a külsődért olyan műtétmentes esztétikai beavatkozásokkal is, mint amilyen a botox vagy a szálbehúzás. 

Hogyan válassz plasztikai sebészetet?

A plasztikai műtét, legyen az akár rekonstrukciós vagy szépészeti műtét, nagy horderejű vállalás, ezért a megfelelő sebész kiválasztását nem szabad a véletlenre bízni. Amit az egyik ember szépnek talál, az a másik számára nem biztos, hogy vonzó. Éppen ezért nem szabad csupán egy barát ajánlásában bízni, illetve kizárólag a plasztikai sebész tapasztalataira hagyatkozni, bár a céljaid kapcsán fontos lehet, hogy tudd, a választott szakember milyen területre specializálódott.

Mi mindent érdemes még figyelembe venni a szakmai hozzáértésen túl, hogy biztosan megtaláld a számodra megfelelő plasztikai sebészt?

  • Nézd meg alaposan az előtte és utána fotókat, és hasonlítsd össze az eredményeket az általad elérni kívánt célokkal. 
  • Érdemes átböngészni a páciensek véleményét is, a pozitív értékelések ugyanis megerősíthetnek, hogy jó döntést hozol.
  • A nyílt és őszinte kommunikáció, az empátia és az udvariasság alapvető az orvos-páciens viszonyban. 
  • Ezen felül biztosnak kell lenned abban, hogy minden szükséges információt megkapsz a döntésed meghozatalához. 
  • A beavatkozás előtti konzultáció során minden kérdésedre választ kell kapnod, és tisztában kell lenned az esetleges kockázatokkal is.
Biztonság és profizmus a Spirit Plasztikánál

Melyik plasztikai sebészet lesz a legjobb választás számodra? A Spirit Plasztikai Sebészet Magyarország diagnosztikailag legjobban felszerelt plasztikai sebészete, amelynek vezetője, Dr. Vancsó Péter, csapatával garanciát vállal beavatkozásaira. Dr. Vancsó a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, aki több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal a hasplasztika műtétek specialistája, emellett pedig a rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője.

(x) Partner tartalom


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló