Egészség

Ezzel az alkalmazással kiderül, elkaphattad-e a Koronavírust

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.14 | 13:48

Gyorsan készült el a magyar kontaktkövető alkalmazás.

A VírusRadar a felhasználók védelmére és a koronavírus megállítására tervezett mobilalkalmazás, amely az egymás közelében hosszabb időn át tartózkodó, és az alkalmazást futtató mobil eszközök egymáshoz viszonyított távolságát méri és rögzíti Bluetooth technológia segítségével. Az alkalmazás célja, hogy a járványügyi szakemberek gyorsabban és alaposabban feltárhassák, hogy a bizonyítottan fertőzött személyek kikkel kerültek kapcsolatba az elmúlt 14 napban.

 

A regisztráció elején meg kell adni egy telefonszámot. Az app csatlakozik a központi szerverre, amely sms-ben küld egy kódot, így jön létre a kapcsolat a telefonszámunk és az app egyedi azonosítója között. Közben folyamatosan figyel mi történik és az aktívan hagyott Bluetooth kapcsolat begyűjti a többiek egyedi azonosítóját.

Ha 20 percen át körülbelül két méteres távolságban vagyunk egy bizonyítottan fertőzött személytől akkor rögzíti az adatokat. Majd ezeket manuálisan kell feltölteni. Ugyan nem megy ki értesítés automatikusan, mert előbb a népegészségügyi központnak is visszaigazolja, akkor automatikusan értesíti azokat a kontaktokat akikre veszélyt jelenthetünk.

Az alkalmazást ITT tudjátok letölteni!

Ha még nem láttad, nézd meg a Skrabski borászattal forgatott videónkat!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló