Egészség

Tényleg egészségtelen a tanga viselése?

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.09 | 14:45

Eléggé utálatos, mikor olyan dolgokról derül ki, hogy valójában árt az egészségnek, amiket szeretünk. Ha gyakran viselsz tangát, van számodra egy rossz hírünk.

Fotó: Pixabay / gadost0 CC0

Hiába esztétikus, szexi, sőt, egyesek szerint kényelmes, valójában nagy kockázatot rejt a szűk alsónemű viselése. Egészen pontosan azért, mert zöld utat ad a kólibaktériumnak, ami különféle betegségeket képes okozni, például gasztroenteritiszt, húgyúti fertőzéseket és meningitiszt.

Az tagadhatatlan, hogy egy szép bugyi képes még a legrosszabb napján is önbizalommal felvértezni a viselőjét, de egészség szempontjából tényleg nem ez a fazon a megfelelő választás, pláne akkor, ha különösen érzékenyek vagyunk a hüvelyi és húgyúti fertőzésekre.

Azáltal, hogy testhez simulnak, megnehezítik a szeméremtájék megfelelő szárazon tartását, hiába készülnek mondjuk pamutból.

A tanga szabása miatt folyamatosan elmozdul a nap folyamán a végbélnyílás, a hüvely és a húgycső között, így a bélben normálisan előforduló E. Coli baktérium kerülhet a bugyi hátsó részére, ezek után pedig gyerekjáték összeszedni egy fertőzést.

A szakértők szerint a tanga viselését okos dolog lenne kizárólag a hálószobára korlátozni, a hétköznapokban és testmozgáshoz pedig a hagyományos fazonú, jól szellőző pamut verziót választani.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló