Egészség

Életmentőek lehetnek ezek a személyes biztonsági öv-feliratok!

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.19 | 16:48

A baba az autóban-matricához képest szintet lép például az „autista vagyok” felirat.

Natalie Bell egy ausztrál édesanya, aki egy zseniális „találmánnyal” állt elő: személyre szabott biztonsági öv-huzatokat kezdett készíteni, rajtuk tájékoztató felirattal. Azon töprengett, hogy ha siket kislánya netalántán balesetet szenvedne, akkor talán ügyesebben látnák el Shae-t, ha tudják róla, milyen sajátossággal él.

Az ötletet világszerte nagyon jól fogadták, és a nő Personalised By Nat nevű vállalkozását méltán árasztják el a különböző megrendelések. Sokan szeretnék a gyermeküket nagyobb biztonságban tudni: egy rövid üzenet tájékoztathatja arról a rohamkocsi személyzetét, ha a sérült például autisztikus, és ellenáll a megmentési kísérleteknek. Vagy ha az eszméletét vesztett gyereket nem vihetik MRI-re, mert implantátuma van.

Sokat aggódtam azon, mi történne akkor, ha karambolozunk, és nem tudjuk elmondani a mentősöknek, hogy a lányomat nem vihetik MRI-re, a cochleáris implantátuma miatt. Viszont az öv felirata kellő információt nyújt, és ez megnyugtató. Így a különleges bánásmódot igénylő személyek és az őket megmenteni igyekvők is jól járnak.

A beszédes címke nem csak a kocsiban használható, de akár az iskolatáska pántján is jó szolgálatot tehet. Cukorbetegség, Down szindróma, autizmus spektrumzavar vagy bármilyen olyan állapot esetén, ami miatt a gyerek együttműködése kétséges lehet.

 

View this post on Instagram

 

Little Miss Tiarna and Indiarna off to childcare with there new bags #personalised #bag #cute #custom #custombags #toddler

A post shared by Personalised By Nat (@personalisedbynat) on

Az orvosi inormációs karkötők gyakran a ruha alatt észrevétlenek maradnak, míg a 15 dollárért megrendelhető, saját szövegű öv szem előtt van, és stabilan kitart, tájékoztat a Bored Panda.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló