Külföld

Az ész megáll- van, aki a kutyáját sem oltatja, annyira fél az autizmustól

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.07 | 08:51

Inkább kockáztatja kedvence veszettségét a fura észjárású gazdi?

Nem láttuk előre, de elérkezett az oltásmegtagadási mozgalom a legmélyebb pontjára – most már a kutyákat is óvni kellene a vakcinától?

via GIPHY

A kezelést elutasítók első körben a gyerekeiket kímélték meg a szuritól, ennek a levét már világszerte issza is az a generáció. Most viszont az állattartók is bepánikoltak: van, aki úgy véli, jobban jár a házi kedvence, ha kihagyja a javasolt beavatkozást.

A Brit Állatorvosok Szövetsége hiába deklarálta korábban, hogy a kutyák esetében szó sem lehet ilyen idegrendszeri diverzitásról, ám az amerikai gazdikat ez például nem győzte meg.

Tudunk arról, hogy egyre hangosabbak azok, akik úgy gondolják, hogy a vakcina mellékhatása autisztikus tüneteket válthat ki a kutyákból. Semmilyen tudományos bizonyítékot sem tudnak erre vonatkozóan felmutatni. Minden szernek lehet mellékhatása, ami elenyésző, főleg az általa nyújtott védelemhez képest.

Az utóbbi időben sajnos Angliában is csökkenni kezdett az állatok oltásainak száma: 2017-ben például a kutyák negyede, a cicák 35 százaléka és a nyulak fele nem kapta meg a kicsi korban esedékes, előírt vakcinálást, emlékeztet a Mavenroundtable.io.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló