Egészség

Kérdéses, kap-e valaha uniós engedélyt a Szputnyik vakcina

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.25 | 17:48

Az olasz miniszterelnök szerint talán soha nem fogják engedélyezni a Szputnyik vakcinát.

Mario Draghi olasz miniszterelnök az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hatékonyságát bírálta. A Szputnyik V vakcina talán sosem fog engedélyt kapni az EMA-tól – mondta Draghi pénteken, a kétnapos uniós csúcs utáni sajtótájékoztatón. Egyetértés van abban, hogy a világjárvány változtatásokat tesz szükségessé az Európai Gyógyszerügynökségnél – mondta Mario Draghi. A fő probléma, hogy

az EMA és a nemzeti kormányok nem cselekedtek összehangoltan.

Emiatt pedig “Az EMA megerősítésére vagy esetleg reformjára van szükség.” Az Oroszország által gyártott Szputnyik oltásnak „nem sikerült megszereznie az EMA jóváhagyását és talán soha nem is fogja.” Eközben pedig csak az kaphat EU-s vakcina útlevelet, akik az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinákkal vannak beoltva.

Magyarország vezetői Szputnyik V-t is rendeltek

a lakosság oltására, miközben nem tudhatták bizonyosan, hogy az uniós jóváhagyást kap majd. Most pedig a Szputnyikkal oltott magyarokon csattan az ostor: korlátozások és tesztek nehezítik a beutazást számos uniós országba. A delta variáns terjedésével pedig további szigorításokra lehet számítani.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Megdőlt a hidegrekord
  • szerző:nuus
  • 2021. 09. 06.