Egészség

Durva! Műanyag zacskók miatt pusztult el 9 szentként tisztelt narai szarvas

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.11 | 10:45

Az egyik állat emésztőrendszerében majdnem 5 kiló műanyagot találtak.

Kilenc szarvas pusztult el, egyikük gyomrában 4,3 kilónyi műanyagszemetet találtak.

Számos műanyag zacskót találtak Nara japán város híres közparkjának közelmúltban elpusztult szelíd szarvasainak gyomrában – jelentette be kedden a Narai Szarvasmegőrzési Alapítvány nevű civil szervezet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Japan Related (@japan_related) on

A Vakakusza-hegy lábánál elterülő 500 hektáros Nara Parkban március óta 14 vadon élő, de szelíd, a látogatók közelségét is elviselő szarvast találtak elpusztulva, közülük kilencnek a gyomrában találtak műanyaghulladékot és műanyag uzsonnás zacskókat, az egyik állat emésztőrendszerében nem kevesebb, mint 4,3 kilogrammnyit.

A valaha szentként tisztelt, jelenleg nemzeti természeti kincsként számon tartott szikaszarvasok szabadon bóklásznak a kormány által Festői Szépségű Hellyé nyilvánított parkban, és a turisták is etethetik őket a helyben vásárolható, könnyen emészthető és cukormentes “szarvaskeksszel” (sika-szembei), amelyet veszélytelen papírzacskóban árusítanak.

Úgy tűnik azonban, hogy nem minden látogató tartja be az óvintézkedéseket, és műanyag csomagolású ennivalóval is eteti az állatokat. Emiatt a kérődzők megszokják, hogy a műanyag zacskók ételt tartalmazhatnak, és megpróbálják elfogyasztani a már kiürült, eldobott zacskókat is, amelyek azonban elakadnak a gyomrukban, megbénítva az emésztőrendszerüket.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saana-Mari Vienonen 🇫🇮 (@kaapapallo) on

Az élelembőség ellenére a szarvasok gyakorlatilag éhen halnak, a holtan talált állatok mind csontsoványak voltak.

A narai prefektúra vezetése a helyzet kivizsgálását ígérte, és azt, hogy az eddiginél jobban ügyelnek a számos turistát vonzó “szent” szarvasok megfelelő etetésére. Addig is, amíg a hivatalos intézkedések meghozzák eredményüket, az állatvédő civil szervezet aktivistái járőröznek a parkban, megpróbálva elejét venni annak, hogy a szarvasok elhagyott műanyag zacskókat vagy egyéb ártalmas dolgokat egyenek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló