Egészség

Esküvőre gyűjtött, de belehalt a spórolásba a cukorbeteg férfi

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.08 | 18:18

A 27 éves Josh Wilkerson szeretett volna egy nagyszabású ceremónia keretében egybekelni párjával, amihez épp az inzulinon spórolt, ami az életet jelentette volna számára.

26 éves koráig Wilkerson orvosi ellátását teljes egészében fedezte nevelőapja biztosítása. Mikor azonban a 27-et betöltötte, hirtelen kénytelen volt mindenért mélyen a saját zsebébe nyúlni. Mivel épp esküvőre gyűjtött, és forrásai amúgy is szűkösek voltak, az orvos azt javasolta, hogy váltson olcsóbb inzulinra, ami “ugyanolyan jó, csak kevesebbe kerül”.

Wilkerson ezt meg is tette, és édesanyja meg menyasszonya már az első napokban látták, hogy valami nem oké. A férfinek gyakorlatilag állandóan az egekben volt a vérnyomása. Könyörögtek, hogy térjen vissza az eredetileg használt inzulinra, de Wilkerson hajthatatlan volt.

Amikor végül holtan találtak rá, a vércukorszintje a normális tizenhétszerese volt. Egyértelműen az új szer volt a tragédia oka, de a család nem nevezi meg a terméket a kampány során, amelyet a tragikus sorsú fiatalember halála kapcsán indítottak: mindenekelőtt az amerikai egészségügyi rendszert hibáztatják, amely kezdetben – míg élt a biztosítás – a legjobb ellátást nyújtotta, majd kellő anyagi forrás híján – szerintük – már nem számított Wilkerson élete…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló