Egészség

Jamie Oliver mellett kampányolnak cukoradóért az ausztrál fogorvosok

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.14 | 18:18

Jamie Oliver a cukorfogyasztással összefüggésbe hozható nemzetközi egészségügyi problémákra kívánja felhívni a figyelmet új kampányával, ami mögé az Ausztrál Fogorvosok Szövetsége (ADA) is felsorakozott.

A kutatás, amely a celebséf segítségével készült, azt vizsgálja, hogy a túlzásba vitt cukorfogyasztás milyen hatással van az ember szervezetére. A háttéranyagból kiderül, hogy a túl sok cukor épp olyan veszélyes, mint az alkohol és a cigaretta, és számos esetben az elhízással járó szív- és érrendszeri betegségek és a 2-es típusú cukorbetegség okozója.

Az említett problémák mellett a fogszuvasodás kialakulásához is jelentősen hozzájárul a rendszeres cukorfogyasztás. Az ADA vezetője, Dr. Peter Alldritt elmondta, hogy a felnőttkori fogproblémák jelentős része a nem megfelelő gyerekkori szájhigiéniával kezdődik, ezért támogatják Jamie Olivert abban, hogy az ausztrál kormány különadót vezessen be a cukorra és a magas cukortartalmú üdítőkre.

A legfrissebb ausztrál fogorvosi kutatások szerint valóban nagy a baj: a hatévesek több mint fele tapasztalta már a tejfogaik szuvasodását, ahogya a 12 évesek fele pedig maradandó fogaik romlásával kényszerül szembenézni.

A világ számos részén létezik különadó a cukorra: Mexikóban például 2013-ban vezették be a cukoradót.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#KeepCookingFamilyFavourites is back on your screens tonight @channel4 8:30pm!! More family favourites recipes coming up from my family to yours!

Jamie Oliver (@jamieoliver) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.