Egészség

4 ok, amiért a citromnak helye van a hálószobában

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.19 | 17:18
  • trendindex: 3

Citromot minden hálóba!

Fotó: 123rf.com

Ha az élet citromot dob… Akkor készíts belőle limonádét és savanyúságot, a héját reszeld sütikbe, túrókrémekbe, vedd fel vele a harcot a bacilusok ellen, vagy egész egyszerűen tegyél egy gerezddel belőle az ágy mellé. A citrom pozitív egészségügyi, élettani hatásai évszázadok óta ismertek, a népgyógyászat és a tudományos kutatások egyaránt bizonyítják, hogy mennyire hasznos gyümölcs. Épp ezért a hálószobában is ott a helye!

1. Segít az elalvásban

A levendulával ellentétben a citromnak élénkítő hatást tulajdonítanak. Ez igaz is, ám kellemes illata idegnyugtató hatású, ezért segít az elalvásban. Javítja a hangulatunkat, valamint kordában tartja a kortizol nevű stresszhormon termelését is.

2. Javítja az alvásminőséget

Aki könnyebben elalszik, az jobban is fog aludni. A citrom nem csupán az idegeinknek kedvez, hanem a koncentrációs képességünket is javítja. Ez pedig klinikai tesztek alapján minőségibb, pihentetőbb alváshoz vezet.

3. Segít harcolni a megfázás és a légúti megbetegedések ellen

A citromban található illóolajok segítik a légutak megtisztítását és tisztán tartását, nem véletlenül javasolják fogyasztását megfázás esetén. Külsőleg, párologtatva is hatásos.

4. Elkergeti a szúnyogokat

A kis „szörnyetegek” képesek a legszebb nyári-kora őszi estéinket tönkretenni. Ha szeretnénk nyitott ablak mellett békésen aludni, tegyünk pár szegfűszeggel megtűzdelt citromgerezdet az ágyunk mellé.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.