Egészség

A hastánc az egyik legegészségesebb mozgás

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.21 | 08:16

Meglepő, de a keleti mozgásforma egy sor előnnyel jár. Nézzük a négy legfontosabbat.

123rf.com

A tekergetett csípő, a kecses és egyben szexi mozdulatok nem csak a testet, de lelket is karban tartják.

Kevesen tudják, de a hastáncot eredetileg éttermekben adták elő a nők, sőt, olykor még férfiak is. A hastánchoz használt lenge, legtöbbször csak a lábakat és a melleket fedő öltözék szerves része a látványnak, ahogyan az apró, szintén nem túl sokat takaró kiegészítők (díszes kendők, csillogó ékszerek és apró hangszerek).

A megfelelő öltözékben és a magabiztosan előadott ruganyos mozdulatokkal, a hastánc az alakformálás és az egészségmegőrzés egyik legszebb, és legerotikusabb ritmikus fegyvere lehet.

Testtartásjavító alakformálás

Habár a mozgás neve hastánc, mégsem csupán a hasat mozgatja meg. A tánc jótékony hatása az egész testen érezhető és látható. Mozgás közben önkéntelenül elsajátítjuk a helyes testtartást, megerősítve a gerincünk tartóizmait. A csípőkörzés és csípő dobálás a hasizmokat és az alsó hátizmokat edzi. A mozdulatsorok csökkenthetik a hátproblémákat, és kecsesebbé teszik mozgásunkat.

Fogyasztó csípőtekerés

Egy óra intenzív hastánccal akár 300 kalóriát is elégethetünk! Természetesen a táplálkozás befolyásolja a leadott felesleg mennyiségét. A leghatékonyabb alakformálást akkor érhetjük el, ha hetente legalább kétszer hastáncolunk, és emellett kardió edzéseket is végzünk. A hastánccal nem súlyos, férfias izomtömegeket pakolhatunk magunkra, hanem kecses női idomokkal örvendeztethetjük meg magunkat és párunkat.

Stresszölő tekergés

A sporttal levezethetjük a felgyülemlett és gondosan gyűjtögetett feszültséget. A hastánc, mivel a tipikus stresszgyűjtő területeket mozgatja meg (nyak, hát és váll területei), ezért sok más áldásos hatása mellett, még stresszoldó is. A mozdulatokkal kiűzzük a tejsavat izmainkból, ezzel enyhítve az izomfájdalmat, a tánc közben végzett nyújtással pedig a vérkeringésünket fokozhatjuk.

Emészthető mozgásforma

Minden mozgás segíti emésztésünket, ám a hastánc különösképpen jótékony hatással van rá! A csípőnkkel rajzolt végtelen nyolcasokkal, és hasunk hullámzásával gyorsíthatunk emésztésünkön. Ezzel a fogyókúrázók még nagyobb előnyhöz juthatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló