Egészség

A vegetáriánusok sokkal boldogtalanabbak a húsevőknél

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.05 | 18:17

Nem mi mondjuk, hanem a tudósok.

(kép: Pixabay)

A húsevés elhagyása, vagy legalábbis jelentős mérséklése rengeteg pozitív hatással jár az egészségre nézve, arról már nem is beszélve, hogy a Föld ökoszisztémája számára is kedvező. Ha viszont a mentális hatásokat nézzük a húsevés elhagyásának, már nem ilyen pozitív a kép.

Nemrég megvizsgálták, hogy hogyan befolyásolja az emberek kedélyállapotát az, hogy hogyan táplálkoznak. A megállapítást összegző Ecology of Food and Nutritionban megjelent tanulmány alapjául szolgáló felmérésben 400 ember vizsgáltak, őket három csoportra osztották. A húsevők és a vegetáriánusok mellett volt egy csoport, akik néha azért ettek hús. A beszélgetések során kiderült, hogy a vegetáriánusoknak van a legtöbb negatív érzésük magukkal kapcsolatban, és ők azok, akik a társas kapcsolatokban is kevesebb örömet lelnek. Általánosságban elmondható, hogy a húst nem evők boldogtalanabbak, kevesebb az önbecsülésük, és alapvetően nehezebben találják a helyüket a világban.

A kutatást vezető Dr John Nezlek ennek az lehet az oka, hogy a vegák egyrészről kicsit felsőbbrendűnek érzik magukat, másrészt viszont csomó társas esemény során kirekesztődnek, mert nem esznek húst. Szóval duplán körön kívül vannak sokszor.

forrás: LADbible


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló