Egészség

Idd ezt lefekvés előtt és ébredj másnap új emberként

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.07 | 06:46

Gondod van az elalvással? Nem vagy vele egyedül, de van egy stratégia, amit kipróbálhatsz a probléma megoldására: lefekvés előtt igyál egy pohár cseresznyelevet, a szakértők szerint ugyanis ezzel az egyszerű lépéssel akár egy órával több alváshoz juttathatod a szervezeted.

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

Az American Journal of Therapeutics hasábjain publikált kutatás eredménye azt mutatja, hogy egy pohár gyümölcslé csodákra lehet képes. A felnőtt, álmatlansággal küzdő résztvevők egyik fele sima gyümölcslevet, másik fele cseresznyelevet kapott közvetlenül lefekvés előtt, az eredmény még a kutatókat is meglepte.

Azok, akik a csonthéjas gyümölcs szűrt levéből kaptak egy pohárral átlagosan 84 perccel tovább aludtak, mint akik egyszerű gyümölcslevet ittak.

Ezen kívül az alvás minősége is javult a cseresznyét fogyasztók körében, sőt, hamarabb álomba is szenderültek a többieknél.

De pontosan miért is hat csodaszerként a cseresznyelé?

A gyümölcs maga olyan anyagokat tartalmaz, melyek megakadályozhatják az éjszakai alvást megnehezítő körülmények kialakulását a szervezetben. Egészen pontosan annak az enzimnek a kialakulását előzi meg, amely a triptofán nevű aminosav hatását korlátozza. A szervezetnek szüksége van erre az élőanyagra a természetes alváshoz.

Ezen kívül is számos pozitív hatása van a cseresznyelének, erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatással bír, jót tesz az ízületi duzzanatok kezelésére, mindezt a benne található antioxidánsoknak köszönhetően. Sőt, egy pohár gyümölcslé a naponta szükséges kálium bevitel 10 százalékát is tartalmazza.

Természetesen mindezek a tények csak a 100%-os, cukor hozzáadása nélkül készült, préselt gyümölcslére vonatkoznak.

Az agyoncukrozott italok lefekvés előtt nagyobb kárt képesek okozni, mint gondolnád, ezért maradj távol tőlük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló