Egészség

Emiatt a különös ok miatt nem megy sok férfinek a szex

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.17 | 18:18

A többségnek eszébe se jut, hogy ez is egy ok lehet, ami miatt nem működik a szex.

Azok a fiatal férfiak, akik gyakran néznek pornót,  sokszor kerülnek csapdába: mikor végre aktusra kerül a dolog, képtelenek teljesíteni. Nagyobb valószínűséggel küzdenek erekciós diszfunkcióval, és rendszerint kevésbé elégedettek a szexuális életükkel akkor is, ha az aktus összejön  – tudjuk meg a az Amerikai Urológusok Szövetségének éves konferenciájáról, amelyre Bostonban került sor.

A kutatás során a szakemberek 312 férfit vizsgáltak, akik életkora 20 és 40 év között alakult, és akik a San Diego-i urológiai klinika kezelésein vettek részt. A férfiak 3,4 százaléka állította, hogy szívesebben maszturbál pornóra, minthogy valódi aktusban vegyen részt.

A szakemberek megállapították, hogy statisztikai összefüggés van a pornófüggőség és a szexuális diszfunkciók között:

„Az erekciós diszfunkciók organikus oka ennél a korcsoportnál még rendkívül ritka,  ezért fontos, hogy magyarázatot találjunk az okokra. Egyértelmű, hogy a pornográfia fontos része a képletnek. Természetesen nem az egyetlen ok, de fontos szerepet játszik a problémák kialakulásában”

– mondja a kutatást vezető Dr. Matthew Christman.

A pornófüggő férfiak élvezetelvárásai nem realisztikusak, és nem tudnak mit kezdeni a nőkkel sem, akikkel az életben találkoznak, és ez igen gyakran szexuális diszfunkciókhoz vezet.

kép: https://pixabay.com/hu/users/deepkhicher-6426275/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló