Egészség

Vigyázat, az intenzív szójaszószos tisztítókúra egy életveszélyes hoax!

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.12 | 13:18

Dr. Bernard youtuber óv a kiszáradástól, és az azzal járó agyhaláltól!

Egy 39 éves amerikai nő pár éve, kis híján az életével fizetett azért, hogy egy extrém béltisztító kúrába vágott. Egy friss YouTube-videó idézi fel a drámai esetet, mely során egy liter szójaszószt ivott meg az illető, mindössze két óra alatt, amitől azt remélte, hogy a vastagbeléből eltávoznak a mérgező anyagok.

 

Az öntudatát vesztett asszonyra a férje talált rá, aki szívroham miatt szállíttatta párját kórházba. A túlzott folyadékvesztés (hypernatraemia) okozta a kockázatos állapotot, melyet a teste elnátriumosodása is kísért. Kiderült, hogy a vére addigra 200 gramm sót tartalmazott, aminek már az ötöde is végzetes lehet az emberi szervezet számára.

Az orvosok megpróbálták helyre állítani a nemrégiben szigorú diétán és komoly súlyvesztésen átesett nő keringését, aki egyébként paranoid skizofréniás tüneteket is mutatott. A nő abban a hitben élt, hogy a kormány mérgezi őt, ezért próbálta ki a drasztikus méregtelenítő tippet, melyet a neten talált.

via GIPHY

Az agyhalál beállt, majd a négynapos kórházi kezelést követően visszafordíthatatlan központi idegrendszeri myelinolysist is megállapítottak a hölgynél, amely az idegsejtek jeltovábbító képességének csökkenését eredményezi.  A nő képtelenné vált a beszédre, a nyelésre és arra, hogy a végtagjait mozgassa.

Dr. Bernard a csatornáján hasonló extrém orvosi eseteket elemez, és figyelmeztet arra, hogy a szójaszószos tisztítókúra bizony féligazságokon alapul. A nagy mennyiségű só elvonja a szervezetből a folyadékot, ami a vese, szív és agy kiszáradásával jár, teszi hozzá a Daily Mail.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.