Egészség

Egyre több férfi botoxoltat: migrén ellen

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.16 | 15:23

A botox hatékony és biztonságos kezelési módszer a krónikus migrén, és további három neurológiai zavar ellen, ami miatt egyre több férfi is botoxoltat – olvashatjuk az Amerikai Neurológiai Akadémia irányelvei között.

A botulinum toxint régóta használják a ráncok kisimítására. A baktérium által termelt exotoxin az idegvégződésben időlegesen blokkolja az ingerület átvitelt az izmokra, így a ráncképződés megszűnik.

Ez a módszer az egészségügyben is hasznos lehet: a toxin ugyanis az idegvégződéseknél blokkolja bizonyos anyagok kibocsátását, csökkenti az izomösszehúzódást és a fájdalomjelzések átvitelét.

A szakemberek megállapították, hogy a módszer használata teljesen biztonságos, és nagy hatékonysággal működik. A krónikus migrén mellett más neurológiai zavarok ellen is használható a botoxkezelés: a sztrók utáni görcsös izomösszehúzódások, a nyaki dystonia és a blepharospasmus is ezek közé tartozik.

Krónikus migrénről akkor beszélhetünk, ha egy hónapban 15 napon is migrénnel küzd a páciens, és ez jelenleg több millió amerikait érint. Az újonnan frissített irányelvek között a botoxhasználat ajánlása egészen friss, és a neurology című szaklapban került az anyag publikálásra.

kép: Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.