Egészség

Már azt se szabad mondani egy gyerekre, hogy kövér

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.21 | 15:46

A brit egészségügy egy friss problémája, hogy egyes szakemberek szerint az olyan erős szavak, mint a „kövér” és a „túlsúlyos”, megriasztják a szülőket és a gyerekeket egyaránt, ezért ideje volna „barátságosabb”, legalábbis pozitív terminológiákkal leírni a fölösleges kilók létét.

„Egészségesebb súly elérése a cél”, „egészséges életmódra vált”, „végre tesz magáért életmód szinten” – a Public Health England (PHE) friss ajánlása szerint ilyen és ehhez hasonló terminológiával volna szükséges az egészségügyben beszélni a túlsúlyról, hogy a jelenlegi kövérséggel járó stigmák helyett a gyerekek motiváltak legyenek a fogyásban.

A PHE szakmacsoportja egy 14 oldalas dokumentumban fejti ki, hogy a szülők azonnal ösztönösen bezárnak, amikor arról hallanak, hogy gyerekük túlsúlyos és fogynia kellene, ám ha motiválóbb a terminológia, a gyakorlatban is készségesebbé válnak.

Más szakemberek úgy vélik, rettentően káros bagatellizálni a túlsúlyt, hiszen így azt normálisnak tartják majd a szülők, ami rendkívül aggályos.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló