Egészség

A Claire’s gyereksminkjében azbesztet találtak, a cég bevon több amerikai terméket

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.28 | 17:33

A népszerű üzletlánc arcfestékeit nagy számban érinti az intézkedés.

Amerika legkisebb államában, Rhode Islandben vette észre egy család, hogy hatéves kislányuk sminkkészletébe azbeszt került. Sajnos nem egyszeri esetről van szó: a Claire’s több tengerentúli boltját érintheti a probléma.

 

Egy providence-i üzletben, pár hete vett Mackenzie csillogós arcfesték kapcsán merült fel az aggodalom, Kristi Warner részéről. Egy független észak-karolinai laborba küldte be a gyanús készítményt, és az eredmény láttán rosszul lett:

Földbe gyökerezett a lábam, majd a padlóra rogytam. Hogyan kerülhetett ilyen a cucc a lakásunkba?

Az azbeszt rendkívül veszélyes anyag: mellhártyarákot és halálos tüdőrákot is okozhat. A kislánya rákérdezett:

Meg fogok halni?

Nem akart neki hazudni, de erre a kérdésre tényleg nincs jó válasz. A nő ráadásul egy olyan ügyvédi irodán dolgozik, ahol hasonló betegségekkel kapcsolatos, peres eljárásokat folytatnak le.

Az ügyek sokszor kezdődnek szennyezett kozmetikumokkal. Azt hinnéd, hogy legalább a gyerekeknek készített termékek biztonságosak.

Warner és főnöke be is vonatott gyorsan 17 Claire’s terméket, kilenc államból.

Gyanújuk beigazolódott, a tudományos elemzés mindegyik kozmetikumban megerősítette az azbesztnek minősülő tremolit jelenlétét. Az elmúlt két hétben többen vásároltak a sminkekből, így rengeteg gyerek ki lehet még téve a veszélynek.

A cég is nyilatkozott az ügyben:

A laboreredmények miatt elővigyázatosságból visszavonjuk a kérdéses termékeket a polcokról, és azonnali vizsgálatba is kezdünk.

Idén nem az első, hogy a WJAR labor azbesztet talált: ez a káros anyag volt a Justice üzletek némely holmijában is, teszi hozzá az NBC4i.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló