Gasztró
A fürj lesz a Bocuse d’Or tallini európai válogatójának hústémája
Bíró Lajos séf felfedte a titkot.
A fürj lesz a húsalapanyag a Bocuse d’Or idei európai válogatóján, amit ebben az évben Tallinban tartanak.
Bíró Lajos séf, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tiszteletbeli elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: a legrangosabb szakácsverseny európai selejtezője előtt a magyarországi döntőre február 5-én kerül sor, ahol szintén ebből a decemberben meghatározott alapanyagból kell elkészíteni a versenyfeladatot.
A séf elmondta, hogy nem előfeltétele a versenyen való részvételnek, hogy valaki profi legyen, amatőrök ugyanúgy “labdába rúghatnak”, ha a teljesítményük megfelelő. Bíró Lajos elárulta azt is, hogy a verseny alapanyagának kiválasztása mindig függ attól, hogy ki mennyire “szponzorálja be” azt. Az alapanyagok esetében, így a fürjnél is, meghatározzák azt is, hogy melyik országból, milyen fajta alapanyagot lehet használni a versenyen. A séf kitért arra is, hogy a haltéma a pisztráng lesz a magyar döntőn.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.