Gasztró

Íme 2019 legnagyobb étel trendjei

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.12 | 17:18

A paleo diéta vegán verziója is tarolni fog.

Pixabay.com

Előre szólunk, hogy ezt a listát nem kell túl komolyan venni, viszont érdemes átböngészni, sok érdekességet rejt. A Pinterest évről évre készít összeállításokat az oldalon megjelenő legnépszerűbb trendekről, 2019-ben a felhasználók az alábbiakat szeretnék mindenképpen kipróbálni vagy rendszeresíteni a táplálkozásukban.

Gombák

A gombás receptekre 64%-kal többen kerestek rá 2018-ban, mint az előző évben. A Pinterest szerint a gomba egészen érdekes ételekben, meglepő párosításokban is meg fog jelenni, például fagylaltban és kávéban.

„Pegan” diéta

A fogalom paleo-vegán diétát takar, erre 2017-hez képest idén 4-szer annyian kerestek rá. Egészség, diéta és megköthető kompromisszumok – így vélekednek a módszerről a lelkes felfedezők.

Kínálóasztalok

Ezek a csodálatosan elrendezett, színes, családias stílusú vacsoraasztalok olyan ételekkel vannak tele, amelyekből egyszerűen lehet szedegetni, mintha svédasztalos étkezésen vagy állófogadáson lennénk. Szinte bármivel megpakolhatjuk – akár tematikusan is –, például előételekkel, salátákkal vagy sajtokkal.

Kenyérsütés

2019-ben még többen fognak megpróbálkozni azzal, hogy otthon süssenek házi kenyeret, a hangsúly az erjesztett és kovászos tésztákon lesz.

Gyömbéres italok

A sima víz már nem lesz elég. A gyömbér rendkívül egészséges, emésztéssegítő és gyulladáscsökkentő hatásait nem kell bemutatni. A keresési eredmények alapján a gyömbéres italok lassan felzárkóznak az idei év sztárja, az uborkás víz mellé.

Ökörfarok

A szokatlan, extrém ételek kedvelőinek jó hír, hogy az ökörfarok elkezd majd feltűnni az asztalokon.

Fóliában készült ételek

Bár számos vita folyik arról, hogy mennyire egészséges vagy éppen egészségtelen alufóliában készíteni az ételeket, tény, hogy egyre kedveltebbé és trendibbé válik otthon főzni. Ezáltal persze nő a fóliában sült, párolt ételek népszerűsége is, hiszen gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek, és még eltakarítani sem nehéz utánuk.

Házi lekvár

Manapság a divatos ételek zöme kézműves, nincs ez másképp a lekvárral sem. A házi kenyerünkre úgy tűnik, hogy házi lekvárt fogunk kenni, befőzésre fel! Tavasszal már neki is foghatunk, az első üvegekbe eper és rebarbara kerülhet.

Zabtej

A növényi és mag alapú tejek már régóta reflektorfénybe kerültek, 2019 nagy nyertese a Pinterest szerint a zabtej lesz.

Chayote

Ez a superfood kedvence lesz azoknak, akik szeretik a tököt és az uborkát. Jó lesz előre megismerkednünk vele, mert egyre gyakrabban fog feltűnni az étlapokon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló