Gasztró

Kedden indul a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.29 | 07:22

A magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében is részt vesz.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz részt a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny keddi és szerdai lyoni világdöntőjében.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bocuse d’Or (@bocusedor) on

A kóstoló zsűri tagjainak sorsolását hétfőn tartották meg Lyonban, a versenyzők számára az alapanyagok beszerzésére lehetőséget adó “piacozás” előtt – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. Mint emlékeztetnek, a Bocuse d’Or elmúlt éveiben mindig volt egy meglepetés alapanyag, amelyet a csapatok csak a piacon tudtak meg. Ezúttal azonban ezt a szabályt nem tartották fenn, ahogyan a magyar csapat séfje, Pohner Ádámot fogalmazott: “idén a chartreuse volt a meglepetés”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bocuse d’Or Hungary (@bocusedorhungary) on

A 24 döntős csapatnak ugyanis ebben az évben két ételt kell elkészítenie: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni. A magyar csapat, azaz Pohner Ádám, Hamvas Zoltán, Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) az első, keddi nap reggelén rajtol majd a döntőben. Kedden tizenkét ország versenyez, a magyarok kezdenek másodikként, ezen a napon főz az esélyesek közül az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló