Gasztró
A káposzta a Bocuse d’Or magyar döntőjének plusz alkotóeleme
Váratlan fordulat!
A káposzta lett a Bocuse d’Or szakácsverseny magyarországi döntőjének plusz alkotóeleme. A kötelező alapanyagot öt zöldség közül sorsolták ki a verseny hivatalos megnyitóján, kedden Budapesten.
A versenyt szerdán rendezik meg a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoRaCe szakkiállítás keretében. Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia és a Sirha Budapest elnöke az MTI-nek elmondta, a verseny előtt most van először együtt mind a hat csapat. Még egyszer átnézték a szabályzatot, pontosították a részleteket, majd megtörtént a plusz alapanyag, a káposzta kisorsolása is. A versenyzők a METRO standján kialakított piacon ezután bevásároltak a másnapi fogásokhoz szükséges friss alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből.
Hamvas Zoltán kiemelte: a Bocuse d’Or egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre is. Idén először különdíjjal jutalmazzák azt a csapatot, amelyik leginkább környezettudatosan készíti el a versenyfogásokat.
“A zsűri szigorúan figyelni fogja, ki mennyi műanyagot, vákuumzacskót, fóliát vagy papírt pocsékol el, ki milyen tisztítószereket, vegyszereket használ. Ez bele fog számítani a konyhai pontokba is”
– mondta el Hamvas Zoltán. A Bocuse d’Or magyarországi döntőjének győztese képviseli majd az országot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.