Gasztró

A Don Pepe havi burgere magasra tette a lécet – Mutatjuk mit tud

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.22 | 09:18

Sokan állítják, hogy kiszállítva az ételek erősen vesztenek szépségükből a Don Pepe-nél most megint megcáfolták ezt!

A Don Pepeúj havi burgere ugyan csak februárban elérhető, de még bőven van egy heted, hogy megkóstold azt!

Egyből ahogy megláttam a CAPRICCIOSA BURGER elnevezés ételt, úgy gondoltam ez lesz a legjobb tavaszváró fogás náluk, ugyanis a buciba paradicsomszósz, jégsaláta, rukkola, marhahúspogácsa, cheddar került, valamint kapott márványsajtos szószt szárított paradicsommal és olivabogyóval, valamint került még bele érlelt sonka is.

Aztán közbeszólt az élet, és kiműtötték a bölcsességfogam, így egészen pontosan 20 napot kellett várnom a jól megérdemelt hamburgeremre.

A leírás alapján valóban fullos burgerről van szó, 200 grammos marhahúspogácsa mellet a többi feltét remekül tudott érvényesülni, és még a dobozból kivéve is jól nézett ki. Látszik a dobozokon, hogy alaposan átgondolt kialakítást kapott és minden egyes fakknak megvan a maga szerepe, nem tudom vannak-e mérnökök, vagy ipari formatervezők akik ezzel foglalkoznak, de remélem. A dobozban a szósz kapott egy külön emelvényt is, a köret egyből mellette kapott helyet és mivel a doboz nem zár teljesen így nem szottyan össze.

Ez egy akkora találmány, amire nem lehet nem elismerően csettinteni. 

A burgonya aranybarnára sült és látszik rajta, hogy fűszerezett. A házi szósz, amit a krumplihoz adnak az továbbra is káprázatos, ha lehetne ebből mindig lenne otthon. Elmondható az is, hogy a feltétek közül egyikből sem szenvedünk hiányt, van mindenből bőséggel, a sajt ugyan nem annyira kontrasztos ízvilágot képvisel, szóval ha csak ez tartana vissza, akkor rendeld bátran. Az olajbogyó és az aszalt paradicsom verhetetlen kombó, és ehhez az érlelt sonka csak hozzá tesz. Ha nekem kellene megalkotni egy tavaszváró-meditterrán burgert, az nagy valószínűséggel ilyen lenne.

És hogy mire számítsunk a jövő hónapban? A hónap akciós pizzája a Márciusi Pizza lesz, melynek alapja a fokhagymás sajtkrém amire paprikás vastagkolbász, kukorica, hegyes erős is kerül a mozzarella mellett.

Azonban amire én igazán kíváncsi vagyok, az a hónap extra pizzája mely a Burger & Fries Pizza nevet kapta, és itt a név magáért beszél, ugyanis a cheddar sajtszósz alapra, paradicsom, vöröshagyma, bacon, marhahús burgerpogácsa kerül, meg persze édesburgonya hasábok, BBQ szósz és mozzarella. Ebből lesz vegán opció ahol céklás BBQ alapra feltéteznek majd, paradicsomot, vöröshagymát, vegán kolbászkarikákat, vegán nemmarha burgerpogácsát és arra kerül a BBQ szósz valamint az édesburgonya hasábok és persze a vegán ‘mozzarella’.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló