Gasztró

BBQ hamburger élmény és tavaszi újdonságok várnak a Don Pepében

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.09 | 14:18

Nem maradunk extrák nélkül, ám mégis egy hagyományosabb burgerre csaptam le.

Ismét új hónap, ismét új ajánlatok várnak a Don Pepében, az étteremről már többször írtam, gyakran járunk oda személyesen is, és már a burgerüket is kóstoltam párszor, akár helyben, akár rendelve sosem volt probléma a minőséggel.

A márciusi akciós Pizzára sajtkrém, rostonsült csirke, paradicsom, póréhagyma és mozzarella sajt került, persze ennél is izgalmasabb a hónap extra vegán pizzája:

VEGÁN Áfonyás-aszaltszilvás-‘kolbászos’

Amelyre a pizzaszósz, lilahagyma, aszalt szilva, vegán pikáns-füstölt ‘kolbász’, füstölt tofu, vegán “mozzarella” egyveleg került, és ha még az édes-sós ízek kombinálása nem lenne elég, akkor áfonyalekvár is kerül rá.

Amikor mérnök tervezi a hamburgeres dobozt: Don Pepe burgerekkel vettük fel a harcot a ködös idővel

Azonban most rendeltem, egész nap rohangáltam, dolgoztam, úgy voltam vele, jöjjön akkor vacsorára egy korrekt hamburger. Méghozzá valami nyári BBQ jellegű, mert már alig várom a szezont. Így a választásom most egy Cowboy Burger elnevezésű és füstösebb ízvilágúra esett. A burgerben persze találunk marhahúst, Worcester valamint BBQ szószt, de szerintem ebbe mustár is került, és pluszban hagyma, bacon, jégsaláta, paradicsom és füstölt sajt került bele. Persze mellé jár a Don Pepe öntet és burgonya is.

A csomagolás még mindig a legjobb!

Már első ránézésre is nagyon bizalomgerjesztőnek tűnt, a zsemle kinézetre és méretre is a lehető legoptimálisabb formában tetszelgett, a húspogácsa tekintélyt parancsoló módon uralta a középső traktust. A bacon ropogósra volt sülve, és mit mondjak, nem spóroltak vele, ahogy a szószokkal és a zöldségekkel sem.

A mennyiségre nem lehet panasz!

A füstös hagymás és baconos élménynél sem ízre sem állagra sem kívánhattam volna ennél tökéletesebbet. Elegendő mennyiségű volt benne minden, és a krumplival valamint a szósszal együtt tutira ágynak nyom egy megtermett embert is. A húspogácsa ugyan kicsit jobban meg volt sütve, mint én szeretem, ám a kiszállításnál nem biztos, hogy mindig tartható lenne a közepesen átsütött változat.

Magam részéről már nagyon hiányolom az extrább burgereket, és csak bizakodni tudok benne, hogy hamarosan érkezni fog valami elvadult ötlet, hiszen rengeteg hasonló volt már az elmúlt években. A különböző éttermek között ugyan lehetnek eltérések lehetnek összeállítás és kivitelezés tekintetében, ám ha ezt a szintet tudják hozni, akkor senkinek nem lehet oka panaszra.

A hónap extra tekercse márciusban a  Chicken & Egg tortilla tekercs névre hallgat, és nem meglepő módon sajtkrém, füstölt mozzarella, bébiparaj, lilahagyma, paradicsom, rostonsült csirkemell, tojás, tartár valamint a pikáns ízvilágért még jalapeno is került bele.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.