Gasztró

Mit tud a világ legdrágább sushija, ami 600 ezer forintba kerül?

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.25 | 09:18

A sushiról a mai napig rengeteg tévhit él az emberekben. Amellett, hogy sokan hatalmas rajongói, még mindig vannak, akik szerint egyet jelent a nyers hallal, pedig a sushik nagy hányadában egyáltalán nincs hal – sem nyers, sem másmilyen.

A sushi-kedvelők legnagyobb örömére egyre több helyen kapható, már a diszkont szupermarketek hűtőiben is rendszeresen ott vannak az előre elkészített tálcák többfajta sushival megrakva. Így igazán mindenki kipróbálhatja, akinek van kedve, innen, Közép-Európából nézve még mindig különleges és persze finom étel. De mi van azokkal, akik megkóstolták, megszerették, a sushizók kínálatát is végigpróbálták, de valami extrábbra vágynak? Nekik mutatjuk a világ legdrágább sushiját.

2010-ben készítette el ifjabb Angelito Araneta, egy Fülöp-szigeteki séf a világ legdrágább sushiját. Akik nem annyira járatosak a sushik világában, azok is tudják, hogy elég drága ételről beszélünk. Jó minőségű alapanyagokra van szükség, amelyek beszerzése sem a legegyszerűbb, elkészítése pedig időt és szakértelmet igényel. Ezért még a gyorséttermi jellegű sushikból is pár darab egy étteremben kapható főétel árába kerül, de ami most következik, az abszolút más dimenzióban van.

A séf 5 nigiriből álló tálja 0,20 karátos gyémántokkal és 24 karátos aranylevelekkel lett díszítve, az ára pedig 91800 Fülöp-szigeteki peso volt, ez mostani árfolyamon olyan 600 ezer forint. Öt darab nigiriért, amelyek amúgy a legkisebb, legegyszerűbb sushifélének számítanak. És hogy ki veszi meg ezeket? Nos, Angelito fő kuncsaftjai esküvőszervezők, akik rendkívül fényűző lakodalmi asztalok szó szerinti ékköveinek szokták megrendelni a kreációit.

Forrás: izeselet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Atomriadót rendelt el Putyin
  • szerző:nuus
  • 2023. 10. 02.