Gasztró

Ebben az idillikus környezetben készül a Nemzet Sajtja

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.12 | 15:18

Reményik Kálmán a közgazdászból lett sajtkészítő Vászolyban egy alig 250 fős településen készíti a legfinomabb sajtokat.

A mai adásban a Vászolyi Sajtmanufaktúrát nézzük meg, és Reményik Kálmánnal a sajtkészítővel és tulajdonossal beszélgetünk a sajtokról, a Balatonról, a tájról és minden egyéb dologról. Hogyan lesz egy közgazdász cégigazgatóból sajtkészítő? Mit jelent neki a sajtkészítés, és, hogy mi az ars poetica mögötte.

A sorozatban több helyi termelőt is megnézünk, és körbejárjuk mi az a szellemiség és mi az az érzés, ami miatt valaki beleszeret ebbe a tájba. Jókat fogunk enni és inni, és kilátás mindig csodálatos lesz, mert nekem a Balaton, a …

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló