Gasztró

Már csak egyetlen ember készíti a tésztát, amin ugrálni kell

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.16 | 18:18

Valószínűleg ez a világ egyik legkülönlegesebb, és legfurcsább eljárással készülő étele.

A bambusztészta neve onnan jön, hogy egy vastag bambusz rudat használnak az elkészítéséhez: a több rétegben egymásra rakott tésztát nem nyújtják, hanem a rúddal nyomják össze, aminek a végén rugózni kell, így használva a test súlyát a tömörítéshez. Állítólag a tészta sokkal ruganyosabb, jobb állagú és finomabb lesz ezzel az eljárással készítve. Igazi kézműves eljárás, amit már csak egy családi vállalkozás használ Hong Kongban:

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Femin
Macskás nő vagy? Egészségedre!
  • szerző:Erzsi
  • 2019. 06. 17.