Gasztró
3 finom recept, amelyben az eper főszerepet játszik
Maxold ki az eperszezont.

Epres mentalekvár
Hozzávalók:
- 500 g eper
- 250 g cukor
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál friss menta levél aprítva
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kis darabokra vágjuk, majd egy nagy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. Keverjük össze alaposan. Közepes lángon főzzük, időnként keverve, amíg az eper össze nem esik és a lekvár sűrűsödni kezd. Ez kb. 20-30 percet vehet igénybe. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá az aprított mentalevelet, és keverjük el. Hagyjuk kihűlni, majd töltsük üvegekbe és zárjuk le. Hűtőszekrényben tároljuk.
Epres caprese saláta
Hozzávalók:
-
- 2 csésze friss eper, félbevágva
- 1 csésze friss mozzarella golyók
- friss bazsalikom levelei
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze az epret, a mozzarella golyókat és a bazsalikom leveleket. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót és a borsot. Öntsük a salátára, majd óvatosan keverjük össze. Hagyjuk állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk friss bazsalikomlevelekkel díszítve.
Házi eperfagylalt
Hozzávalók:
-
- 500 g friss eper
- 400 ml tejszín
- 200 ml tej
- 150 g cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
Az epret mosd meg és vágd fel apró darabokra. Egy keverőtálban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vanília kivonatot, amíg a cukor feloldódik. Add hozzá az epret és alaposan keverd össze. Öntsd az elegyet egy fagylaltkészítő gépbe, és készítsd el a fagylaltot a gyártó utasításai szerint. Ha nincs fagylaltkészítő géped, öntsd az elegyet egy mély fagylalttálba, és helyezd a mélyhűtőbe. Kb. 2 óránként vegyítsd át a fagylaltot egy villával, hogy megakadályozd a jégkristályok kialakulását. Ismételd meg ezt a folyamatot néhányszor, amíg a fagylalt krémes és fagyasztott állagú lesz.
Próbáld ki őket és élvezd a finom eperes ételek ízét!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.