Gasztró
Tombol a nyár – Ez a fagyi baklavából készül
A török édesség fagylaltként elég durva.
Mostanában jelentek meg videók a közösségi médiában egy új – és meglehetősen furcsa – fagyiról, amely úgy nyúlik, mintha lágy gumiból lenne. Persze ezt sem most találták fel, a Közel-Keleten már régóta ismert.
A videón (csak, hogy vigyenek bele még egy plusz csavart) baklavába töltik a fagyit, mi végül is értjük a termékkapcsolást, hiszen mindkettő közel-keleti eredetű. A fagylaltot sahlabbal csinálják – ezt az orchidea szárított gyökeréből készítik – így nem meglepő, hogy édeskés ízű. Folyékony nitrogént használnak a fagyi dermesztésére, ezért az állaga leginkább a mozzarella sajtra emlékeztet.
A fagyi egyelőre még Amerikában is csak egy helyen elérhető, de nem elképzelhetetlen, hogy Kalifornia után nálunk is meg fog jelenni idővel.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.