Gasztró

Tombol a nyár – Ez a fagyi baklavából készül

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.09 | 08:16

A török édesség fagylaltként elég durva.

Mostanában jelentek meg videók a közösségi médiában egy új – és meglehetősen furcsa – fagyiról, amely úgy nyúlik, mintha lágy gumiból lenne. Persze ezt sem most találták fel, a Közel-Keleten már régóta ismert.

A videón (csak, hogy vigyenek bele még egy plusz csavart) baklavába töltik a fagyit, mi végül is értjük a termékkapcsolást, hiszen mindkettő közel-keleti eredetű. A fagylaltot sahlabbal csinálják – ezt az orchidea szárított gyökeréből készítik – így nem meglepő, hogy édeskés ízű. Folyékony nitrogént használnak a fagyi dermesztésére, ezért az állaga leginkább a mozzarella sajtra emlékeztet.

A fagyi egyelőre még Amerikában is csak egy helyen elérhető, de nem elképzelhetetlen, hogy Kalifornia után nálunk is meg fog jelenni idővel.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló