Gasztró

Induljon jól a napod! Reggelizz ezeken a helyeken a napi pörgés előtt!

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.19 | 06:45

Hideg, meleg, bőséges, szerény, ráérős vagy gyors reggelire vágysz? Ezeken a budapesti reggelizőhelyeken bármelyiket megtalálod.

Otthon sosincs időd reggelizni? Éhes gyomorral mész be a munkahelyedre? Ennél valamit, de nem tudod, hogy hol érdemes? Adunk pár tippet, ahova igazán megéri betérni a munka előtt. Lazulj el, egyél egy finomat, igyál egy erős feketét, és hidd el, még a munka is jobban fog majd menni. De ha nincs elég időd, akkor sincs gond, mutatunk olyan reggelizőhelyeket is, ahonnan akár magaddal is viheted a kedvencedet.

via GIPHY

A reggeli a legfontosabb étkezés

Ennek ellenére mégis nagyon sokan kihagyják, talán a reggeli káosz és kapkodás miatt. Pedig annak, ha nem reggelizel, nagyon sok negatív hatása lehet az egészségedre nézve. Azoknál, akik rendszeresen kihagyják a reggelit, nagyobb eséllyel alakul ki cukorbetegség, mint a rendszeresen reggelizőknél. Azok, akik nem üres gyomorral mennek iskolába, vagy dolgozni, jobb a teljesítményük, hiszen a memóriájuk is jobban fog azoknál, mint akik leesett vércukorszinttel próbálnak teljesíteni. És nyilván egy éhes ember ingerlékenyebb, agresszívebb is. Ugye te nem akarsz ilyen lenni?

via GIPHY

Ezért egyél mindenképp valamit reggelire:

A munkahelyi stresszt is sokkal könnyebben győzzük le, ha nem kiéhezve esünk be a főnök elé. Azok is rosszul cselekednek, akik fogyás reményében hagyják ki a reggelit. A nem reggelizők között sokkal nagyobb eséllyel alakul ki elhízás. A szervezet ugyanis, ha nem kapja meg a reggeli energialöketet, akkor azonnal elkezd raktározni. Az éjszaka már amúgy is kimerült tápanyagkészletünket érdemes hát gyorsan feltölteni, máskülönben a szervezet azonnal raktározásba kezd. És nyilván mit fog raktározni? Sajnos rossz hírünk van: zsírt. Ezt meg senki sem szeretné.

via GIPHY

És most jöjjenek azok a helyek, ahová érdemes betérni munka előtt egy jó kis reggelire!

via GIPHY

#PEST

Anyám szerint

Mindenkinek van véleménye, de az anyukáknak van a legtöbb. Így van ezzel az Anyám szerint hely tulajdonosa is, aki vallja: “anyánk véleménye, személyisége meghatározó számunkra”.

Ennél egy kis hazait? Egyszerű de kiadós reggelire vágysz? Akkor jó választás ez az otthonos hangulatú kis reggeliző-kávéző a Wesselényi utcában. Minőségi tea, friss kávé, helyben sütött sütemények,tojásételek, melegszendvicsek,turmixok. Jó hír, hogy kutyánkkal is érkezhetünk. 

Hol: 1077, Wesselényi utca 25

Budapest Bägel

Ha egy hamisíthatatlan, feltétet nem kispórolós bagelra vágysz reggel, akkor irány a Budapest Bägel.

A bagelek itt nagyok és frissek, hagymalekvárral pedig egyenesen isteniek. De érdemes kipróbálni a pármai sonkás, a szalámis, a lazacos vagy a gomolyás változatot is. Elérhető árak, isteni ízek.

BudapestBagel from Carphatt Kitchen-FriendsForFood on Vimeo.

Hol: 1088, Baross utca 4.

Briós

Olasz kávé, francia croissant, finom szendvicsek, saláták, mennyei sütemények. A Briós egy aprócska, hangulatos kévézó a Pozsonyi utcában, ahova még egy sietős reggelen is megéri betérni.

Ha nincs időnk itt megenni itt a reggelink, akkor gyorsan kaphatunk egy friss szendót, vagy egy sütit, amivel aztán roboghatunk is tovább a munkába. És ha jó fejek vagyunk, akkor viszünk innen a kollégáknak is valamit.

Hol: 1137, Pozsonyi út 16

Édesmindegy

Egyedi hangulatú hely, kellemes italok, kávékülönlegességek, finom borok, jó zene, és persze egy csomó különleges édesség Újlipótváros egyik legjobb kávézójában! Az Édesmindegy desszertbárból biztosan senki sem távozik rosszkedvűen.

Pohárkrémek, cukrászsütemények, morzsatorta, gyümölcskenyér, vajas keksz, szendvicsek sok-sok feltéttel, pogácsák libatepertővel. Tejhabos kávé makadámdió sziruppal. Kell ennél több? Nekünk nem!

Hol: 1137, Pozsonyi út 16. 

Sarki fűszeres

Bolt és kávézó egyben – Delikát alapanyagok, ráérős kávézás, sütizés, friss croissant Újlipótváros szívében. A Sarki fűszeres franciás hangulata biztosítja a kellemes kikapcsolódást. A tükörtojásuk fűszervajjal megkent puha kenyérrel egyszerűen ellenállhatatlan.

Hol: 1137, Pozsonyi út 53-55.

Keksz

Biciklibarát, kutyabarát hely a hetedik kerületi romkocsmák határán a Madách téren. Nem egy klasszikus reggelizőhely, de mégis befért a listánkra, mert tök finom a rántottájuk és a bundáskenyerük is.

Reggel egy szendvicsért, este pedig egy sörért is betérhetünk ide. Barátságos hely, semmi flanc, nyugis légkör. Mert miért ne lehetne munka előtt is lazulni?

Hol: 1075, Madách Imre tér 4.

#BUDA

via GIPHY

Mókusch

Bundáskenyér limonádéval! Bármikor jöhet reggelire! Egy ráérős vasárnapon meg pláne! Autentikus, szofisztikált, odaadó – az a Mókusch café & deli.  És ha nem itt ennénk meg a reggelinket, akkor tortát vagy szendvicset is rendelhetünk a szülinapi partinkra.

Flat white-t, sörperec és szendvicsek  – mindezt egy kis németes, bajoros hangulattal vegyítve.

Hol: 1021, Várfok utca 30.

Budai Kettő Kávézó és Pékség

A Budai Kettőben igazi reggeliző hangulat vár minket! Kenyér, kifli, croissant, kakaós csiga habos óriás tejeskávéval. Ezért még a munkából is megéri elkésni. Pékség és kávézó egyben, ahol a kinti teraszon nyugiban lehet olvasni, beszélgetni.

A szendvicsek itt gazdagon töltöttek, akár egy ebédet is megspórolhatunk magunknak, ha egy ilyen harapnivalóval megyünk be az irodába.

Hol: 1027, Varsányi Irén utca 21.

Törökméz

Délben keltél? Semmi gond! Itt aztán egész nap reggelizhetsz! Frissen pörkölt arabika kávé, itt préselt gyümölcslevek, francia-olasz-magyar alapanyagok, finom szendvicsek, saláták, házi sütemények. Akár elvitelre is kérheted mindezeket!

Törökméz sonka és sajt különlegességeket is kínál, valamint delikát finomságokat a világ minden tájáról. Ebédre is érdemes maradni, nyáron főleg a kolbászos lecsójukat ajánljuk.

Hol: 1023, Margit utca 27.

És neked melyik a kedvenc reggelizőhelyed? Várjuk a tippeket!

Fotók: Dancs Enikő Bianka


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.