Gasztró

Mára akkor be is lehet zárni az internetet: fine dining éttermet nyit a Cheetos

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.09 | 13:03

Az angolszász szokás mindig elképesztett, hogy csipszet raknak a szendvicsükbe. Aztán idővel megszoktam, majd meg is kedveltem, de azért mindennek van határa. A Cheetos a fine dining piacot vette célba, és az ételeik is a csipszeikre épülnek.

Forrás: youtube.com

Az éttermet hol máshol, mint New Yorkban nyitják még, és mi lehetne a neve, ha nem: The Spotted Cheetah, vagyis A Foltos Gepárd. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy néhány napra szól az akció augusztus közepén, de tényleg csak Cheetos-t használnak majd az ételek elkészítéséhez.


Anne Burrell celebszakács olyan ételek készít majd, mint a Cheetos-os sajtos szendvics, húsgolyók és paradicsomleves, de lesz még soksajtos és lángolt Cheetos is, sőt, desszert gyanánt Cheetos-sajtos keksz, almás süti és csokoládékrém.


A háromfogásos menüt 8-22 dollárért lehet összeállítani, viszont a helyek már most beteltek.


A világ számos országában is jelenlévő csipszet 1948-ban találta ki Charles Elmer Doolin. A sajtízesítésű ropogtatni való olyan népszerű lett, hogy komoly hiánycikké vált. Ezért kénytelen volt összefogni Herman W. Lay-jel (igen, Lay’s)még a Cheetos bevezetésének évében. Az együttműködés olyan szorossá vált, hogy 1961-ben a két cég összeolvadt. Miközben a Cheetos az ország egyik legismertebb csipszmárkája lett, az összeolvadt cég 1964-ben összeolvadt a Pepsivel: a még nagyon piac reményében.

Forrás: youtube.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló