Gasztró

De miért csak félig töltik meg a csipszes zacskókat?

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.16 | 17:26

Elgondolkoztatok már azon, hogy miért csak félig töltik meg a gyártók a csipszes zacskókat? És mi van a zacskó másik felében? Annyit elárulunk, hogy nem oxigén.

Forrás: pixelbay.com/MabelAmber CC0

Nem véletlenül hagynak viszonylag sok helyet a csipszes zacskókban. De az általános tévhit ellenére nem levegő tölti ki a maradék helyet. Hanem bizony nitrogén gáz!


A nitrogénnek ugyanis megvan az a jótékony előnye, hogy a molekulái nem lépnek kölcsönhatásba a körülötte lévő molekulákkal. Ez a tulajdonsága tökéletes tartósító- és töltőanyaggá teszi.

@hkfoodiesis által megosztott bejegyzés,


Amíg a zacskó zárva van, a csipsz benne ropogós marad, sőt sokkal tovább megőrzi a szavatosságát is, ráadásul olyan íze lesz, mint amikor elcsomagolták.


Azt ugye mindenki tudja, hogy míg a levegőnk 78%-a nitrogénből áll, de ez sem lenne elég a csipsznek: az oxigén hatására a burgonyaszirom szépen megposhadna. Lásd még ha felbontjuk a zacskóját. Ilyenkor a legjobb, ha rövid időn belül befaljuk az egészet!

Forrás: pixelbay.com/MabelAmber CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló