Gasztró
De miért csak félig töltik meg a csipszes zacskókat?
Elgondolkoztatok már azon, hogy miért csak félig töltik meg a gyártók a csipszes zacskókat? És mi van a zacskó másik felében? Annyit elárulunk, hogy nem oxigén.
Nem véletlenül hagynak viszonylag sok helyet a csipszes zacskókban. De az általános tévhit ellenére nem levegő tölti ki a maradék helyet. Hanem bizony nitrogén gáz!
A nitrogénnek ugyanis megvan az a jótékony előnye, hogy a molekulái nem lépnek kölcsönhatásba a körülötte lévő molekulákkal. Ez a tulajdonsága tökéletes tartósító- és töltőanyaggá teszi.
Amíg a zacskó zárva van, a csipsz benne ropogós marad, sőt sokkal tovább megőrzi a szavatosságát is, ráadásul olyan íze lesz, mint amikor elcsomagolták.
Azt ugye mindenki tudja, hogy míg a levegőnk 78%-a nitrogénből áll, de ez sem lenne elég a csipsznek: az oxigén hatására a burgonyaszirom szépen megposhadna. Lásd még ha felbontjuk a zacskóját. Ilyenkor a legjobb, ha rövid időn belül befaljuk az egészet!
Forrás: pixelbay.com/MabelAmber CC0
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.